Esdoornlaan 75
1521EC
WORMERVEER
tel. 075-6218092

De een na laatste wedstrijd van het seizoen was er een om ´des keizers baard´. Voor DSOV was de gang naar de nacompetitie al zeker en Fortuna was uitgespeeld. Voor onze jongens was het zaak om vertrouwen te tanken voor dat toetje en vooral om iedereen fit te houden cq te krijgen. Er deden nogal wat spelers mee die terugkomen van langdurige blessures dus het was zaak de boel niet te forceren. Het was dan zeer teleurstellend te zien dat de reservebank slechts bezet wordt door een bereidwillige jonge speler, die gisteren reeds een wedstrijd in de benen had, en twee geblesseerde eerste elftalspelers. Maar die jeugdspeler, Ilyas el Mesbahi, was degene die na rust inviel en een zeer goede indruk achterliet. Lastig voor de verdediging en onvermoeibaar in het verstoren van de opbouw van Fortuna.

Maar eerst de eerste helft, waarin DSOV brutaal het initiatief nam en niet onder deed voor Fortuna. De wedstrijd ging gelijk op met DSOV als de iets bovenliggende partij. In de 29e minuut vond Othman Lechkar, Nick Wals in de diepte. Nick nam de bal perfect aan op de borst en rondde fraai af in de bovenhoek, voor de verrassende 0-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft had Fortuna wat wisselingen aangebracht en ging wat meer druk naar voren zetten. Dit resulteerde weliswaar in meer hachelijke situaties voor de goal van DSOV, maar Vince Agterhof stond weer geweldig goed te keepen op de momenten dat de aanvallers van de tegenstander het vizier wel op scherp hadden staan. Verder was het centrum achterin met Joey de Kruif en Koen Duijtshoff weer zeer solide! Na 54 minuten veerde alles wat DSOV op toen Noud Kaagman de bal naar de verre hoek stuurde maar keeper Justin Jager was op dreef en keerde de geplaatste bal keurig. Tien minuten later was de kans voor Noud nog vele malen groter. Stan Raji, weer terug na zijn vervelende schouderblessure, werd gevonden in diepte, hij plaatste de bal in een keer door naar Noud die met een lichaamsschijnbeweging de keeper uitspeelde en voor een leeg doel………………naast schoot!

Vanaf dat moment nam Fortuna het initiatief over en ging uit alle macht proberen op zijn minst gelijk te spelen. Met veel inzet en door slecht afwerken van Fortuna bleef de ruststand gehandhaafd en zo werd de wedstrijd besloten met een 0-1 eindstand.

Voor de ranglijst betekende dit weliswaar niet veel, maar voor de spirit in het team zeker wel. Om de nacompetitie goed in te gaan kon dit wel eens van grote waarde kunnen zijn.

Ik wil het hele team en staf een groot compliment maken voor de wilskracht en overtuiging die uitgestraald werd!

Dit vasthouden en uitbouwen, te beginnen met de wedstrijd om de Midwest cup a.s. donderdagavond tegen HBC aan de Zijdewinde.