Kantinedienst

Kantinedienst

Om voor of na afloop in ons Grand-Café voor te bespreken of na te praten onder het genot van een kopje koffie, frisje of iets sterkers hebben we mensen nodig die achter de bar het gastvrouw- of gastheerschap op zich nemen. DSOV heeft ervoor gekozen om dit met eigen leden in te vullen o.a. om contributie laag te houden.

Voor de zaterdag is vanaf seizoen 2020/21 gekozen om de kantinedienst per team in te delen. Wij verwachten dat de ouder/verzorger van een jeugdlid deze kantinedienst gaat vervullen. Voor de senioren - en O23 teams die op zaterdag spelen wordt verwacht dat de spelers zelf de dienst invullen. Op de vrijwilligersplanner is te zien welk team wanneer is ingedeeld en op hoeveel personen wordt gerekend. Het is de verantwoordelijkheid van het team dat de aangewezen personen ook daadwerkelijk de de dienst invullen. Vooraf worden nog enige herinneringen uitgestuurd via mail of via een pushbericht op de DSOV app. 

Voor de zondag worden de betreffende leden nog individueel ingedeeld. Deze bestaan uit spelers van de handbal-, voetbalafdeling (senior en junior van de O19 leeftijd). De indeling is te zien op de vrijwilligersplanner.

Indien u niet kunt, moet u zelf voor vervanging zorgdragen.

  1. Ieder lid heeft minimaal 2 dagdelen per seizoen dienst, afhankelijk van  de duur van het sportjaar kan dat meer zijn. 
  2. Als je kantine dienst hebt, dan dien je achter je naam je paraaf te zetten. De lijst ligt naast de kassa. 
  3. Het bestuur besluit of in geval van verzuim of er maatregelen nodig zijn (zie onder)

De volgende leden / medewerkers zijn vrijgesteld van kantinedienst:

  • Hoofdtrainers en trainers die meer dan 8 uur per maand trainen;
  • Scheidrechters ouder dan 16 jaar – of ouders van - die meer dan 1 maal per maand een wedstrijd fluiten;
  • Commissieleden die zich  gedurende het seizoen meer dan 2 uur per week inzetten voor de club;
  • Overige vrijstellingen na goedkeuring door voorzitter voetbal commissie.

Voor bovenstaande vrijstellingen geldt dat het  dagelijks bestuur afweegt of er gebruikt kan worden gemaakt van een vrijstelling.

Komt u tijdens de ingeroosterde kantinedienst niet opdagen zonder kennisgeving en zonder een vervanger te hebben geregeld dan is het bestuur genoodzaakt kosten van €50,- in rekening te brengen. Dit bedrag kan dan worden gebruikt om vervanging in te huren. Dit conform besluit ALV (30/10/2017). Overigens blijft de verplichting tot kantinedienst staan en wordt u opnieuw ingedeeld.  Een tweede keer niet opdagen kan leiden tot schorsing en/of zelfs royement.

Vragen kunt u richten aan kantine@dsov.nl

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!