UITHOORN
tel. 0297-563681

Voor de afwisseling nu eindelijk eens op een stralend zonnige zondag namen onze mannen het op tegen Legmeervogels, die enorm grote vereniging in Uithoorn met die enorm grote kantine.
Een grote schare DSOV supporters had de weg naar het complex gevonden. Dat kon niet gezegd worden van het legioen van Legmeervogels, dat in aantal bijna onder deed aan de DSOV schare.

DSOV begon de wedstrijd zonder twee vaste krachten, Bianco Carolina en Vince de Kwant maar had daar in de eerste helft blijkbaar niet veel last van. Het speelde goed en had een overwicht op Legmeervogels. Het creëerde daarmee een aantal kleine en grotere kansen maar de blik stond helaas niet erg op scherp. Toch kwam DSOV in de 37ste minuut op voorsprong na een vloeiende aanval die met een intikkertje door Wouter Haarmans tot 0 -1 werd verheven.

Toen vlak voor rust Jasper Burgers van Legmeervogels nogal onbehouwen doorging op DSOV keeper Davy de Back en daarmee rood kreeg leek DSOV met een gerust hart aan de 2e helft te kunnen beginnen.

Dat bleek DSOV iets te letterlijk genomen te hebben want na rust was DSOV niet echt meer bij de les. Het was slordig en vergat te voetballen terwijl Legmeervogels het ondertal wist te compenseren met strijd en inzet. Daardoor kwam er niks terecht van een rustige 2e helft voor DSOV maar van een moeilijk potje. Wat er aan leek te komen kwam er ook aan, de gelijkmaker van Legmeervogels was in de 63ste minuut een feit door een kopbal van Mitchell Verschut (1-1). DSOV werd er wel wakker van maar kon niet echt meer in haar spel komen. Omdat Legmeervogels wel fel was maar ook niet veel meer voetbal kon brengen was de rest van de wedstrijd wel spanend maar niet erg goed. Voor DSOV eindigde de wedstrijd toch nog in Hosanna want in de 88ste minuut kopte uitblinker Joey de Kruif na een corner de 1-2 tegen de touwen. Voor Legmeervogels was de tijd te kort en de energie teveel verspeeld om nog wat aan deze stand te kunnen doen.

Zo werd met de eindstand van 1-2 weer drie punten bijgeschreven en staat DSOV nu 11e. In puntenaantal en gespeelde wedstrijden precies gelijk met Uitgeest, de club waartegen het uitgerekend in een uitwedstrijd aankomende donderdagavond moet opnemen. Als dan weer drie punten meegenomen zouden kunnen worden komt DSOV zelfs op een 9e plaats terecht. Dus maak je donderdagavond vrij en reis af naar Uitgeest. De wedstrijd begint om 20:30 uur. In vorige seizoenen is gebleken dat Uitgeest niet van de poes is dus onze mannen zullen het legioen weer nodig hebben. Hopelijk kunnen Bianco en Vince donderdag weer van start af meedoen.