... (kopbal)

1e klasse A

20 september 2020 14:00

Onbekend

Wat was het alweer lang geleden dat DSOV 1 de laatste wedstrijd voor de competitie speelde. Maar kon vandaag onder een stralende zon seizoen 20-21 aanvangen met een wedstrijd gesponsord door onze hoofdsponsor Hendriks Benzine.

Waar we in voorgaande jaren kozen voor een wedstrijd op zaterdagavond bij derby’s werd de wedstrijd tegen Hillegom vanwege de Covid-19 op de zondag afgewerkt. Maar ook dat is prima !

Bij DSOV wordt zo goed als mogelijk de regels nageleefd en dat valt als bestuurders van een club in deze tijden niet mee. Verplaats je eens in deze bestuurders die constant in een spagaat liggen welke gevolgen diverse beslissingen tot resultaat hebben. Stuurlui die het vooral in deze tijd het volgens velen nooit goed doen. Ga er maar aan staan. Respect voor de manier waarop het nu bij DSOV gaat.

De wedstrijd vandaag trok veel bezoekers die blij waren weer eens een wedstrijd live te mogen meemaken. DSOV-Hillegom, of de return, staat garant voor spektakel en dat zou ook deze middag weer zo zijn.

Met de aftrap van onze pupil Mats Olsthoorn als start van de wedstrijd , die helaas naast ging werd het seizoen afgetrapt. Mats, ook je vader miste wel eens hoor!

DSOV begon voortvarend en na een assist van Vince kon Bianco onze scorebordman Pieter aan het werk zetten want de 1-0 was een feit in de zesde minuut. Hillegom ging aandringen maar door goed keeperswerk van Tarek bleef de stand in het voordeel van onze jongens. Helaas moest onze rechtsback Nino met een liesblessure in de 35e minuut naar de kant en dat bleek een flinke aderlating. In de 41e minuut wist Hillegom dan de lang verwachte 1-1 op het scorebord te zetten.

Wie dacht dat we gingen rusten met 1-1 had waarschijnlijk nooit DSOV-Hillegom meegemaakt. Want enkele minuten later was het Bianco die de 2-1 tegen de touwen knalde. Dus dan rusten met 2-1 ? Nee hoor op slag van rust wederom Hillegom met de 2-2. Zowel de spelers als publiek waren aan rust toe.

Na rust een ongewijzigd DSOV dat op zoek ging naar de 3-2 maar ook Hillegom liet zich niet onbetuigd en wist in de 10e minuut vanuit een hoekschop de 2-3 te maken. Bij DSOV werd Loet de Kwant vervangen door Hicham Lechkar die meteen voor extra stootkracht zorgde. Maar ook zijn acties eindigden niet voor het Hillegom doel. In de 80e minuut kreeg DSOV op 20 meter een vrije trap en net als vorige week kon Vince de Kwant zijn sterke spel een goed vervolg geven door deze onberispelijk binnen te schieten 3-3!

Waarnemend trainer Barry moest de geblesseerde Lars van Rijn vervangen door Kay Gerritsen die bij zijn eerste balcontact zijn kopbal van de lijn gered zag worden door een Hillegom-verdediger.

Waar vele toeschouwers, maar ook de beide ploegen zich verzoenden met wederom een gelijkspel, kreeg Bianco een kans op 4-3 maar zijn schot miste kracht. Vanuit de tegenaanval kreeg Hillegom ruim in de blessuretijd een vrije trap op het middenveld. Met de allerlaatste inspanning kreeg een speler zijn hoofd tegen de bal en plofte de 3-4 tegen de touwen. Zuur voor DSOV, want na de aftrap blies de scheidsrechter voor het eindsignaal. Helaas te laat om een traditie van spectaculaire gelijkspellen voort te zetten.

Deze wedstrijd werd er hard gestreden voor een punt maar helaas mocht dat niet zo zijn. Volgende week Legmeervogels uit dat ook startte met een nederlaag tegen ROAC.