Handbal: DSOV Dames 1 pakt de winst in de streekderby tegen SV Lotus 1

23 november 2015 8:45

Voor de 2e keer dit seizoen stond Lotus 1 op het programma, een streekderby op papier maar ook op het veld.Beide teams waren opvallend stil in de voorafgaande week van dit duel. De spanning was er wel degelijk.DSOV is nog ongeslagen in de 2e klasse en Lotus daartegenover heeft nog niets gewonnen.

Toch was DSOV extra alert mede omdat Lotus steeds nipte verliezen heeft geleden. De krachtsverhoudingen in deze klasse liggen allemaal dicht bij elkaar en voor DSOV is het elke wedstrijd steeds weer een finale om uiteindelijk hoog te eindigen.

DSOV begon sterk en kon al snel de 1-0 scoren via Kim van Bentem. Aimee Kuipers, die deze wedstrijd wederom in topvorm was kon daarna 2 maal de verdediging van Lotus trotseren. Lotus kwam met een antwoord en kwam terug tot 3-2. Al snel in de wedstrijd ging Lotus over tot een 4-2 verdediging, hierop anticipeerden de DSOV meiden sterk door steeds de vrije ruimtes te benutten die ontstonden. Lotus hield deze 4-2 verdediging even aan maar viel toch weer terug op een 6-0 verdediging. DSOV bleef krachtig en kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. Het collectief stond op en als team werd er gestreden.
Deborah den Butter kon in korte tijd via de cirkel en rechterhoek 3 maal scoren door perfect uitgespeelde aanvallen. DSOV was steeds in staat om spelers vrij te zetten voor de goal van SV Lotus. Met veel druk op de ketel ging de bal steeds rond en de aanvallen waren lang waardoor de tegenpartij qua tijd dus ook minder kansen kreeg om uit te breken.De spelhervattingen van DSOV waren voortreffelijk, zowel aanvallend als verdedigend. Nadine van Haaster kon voor rust nog even op een explosieve wijze 2 maal scoren via een break en de linkeropbouw.

De ruststand was 13-7.

Na de rust kon DSOV de voorsprong eigenlijk vrij makkelijk behouden, sterker nog DSOV kon gestaag verder uitlopen via onder andere Rianne Muller en Nadine van Haaster. Deborah den Butter deed hier samen met Aimee Kuipers nog een schepje bovenop.
Beide keepers, Noelle van Wijgaarden en Eveline Sikking (beiden 1 helft gekeept) waren ook deze wedstrijd weer zeer goed op dreef, penalty's gestopt, snelle spelhervattingen, kortom een zeer positieve bijdrage aan de teamprestatie.

DSOV bereikte uiteindelijk een uitslag van 23-13 en zorgde hiermee voor de 5e overwinning op rij in deze competitie waar de meiden uit Vijfhuizen ook de lijstaanvoerder zijn.
De meiden uit Vijfhuizen hebben uiteindelijk een knappe prestatie geleverd door constant, behoudend, snel en creatief te handballen.

Doelpunten : Aimee Kuipers 8, Nadine van Haaster 5, Deborah den Butter 5, Kim van Bentem 2, Rianne Muller 2, Amy Poppelaars 1