Facebook Toestaan Niet toestaan

DSOV Dames 1 tonen veerkracht en pakken de winst op Nijenrodes 1 (18-24)

16 november 2015 9:00

Nijenrodes 1 (Breukelen) was voor DSOV een onbekende tegenstander ,op de ranglijst onderaan maar de verloren wedstrijden waren allemaal nipt van hoog geplaatste teams. Waakzaamheid dus voor DSOV!

Gewaarschuwd en al begon DSOV toch matig aan de wedstrijd en Nijenrodes liet zien wat zij in huis hadden. Veel druk, veel snelheid met veel wissels in hun aanval. DSOV was zoekende en kon verdedigend niet direct het antwoord vinden. Aanvallend lukte het ook niet helemaal en al snel was een achterstand van 4-1 een feit.

10 minuten waren er gespeeld en DSOV veranderde van aanpak, een versnelling hoger en meer alertheid in de verdediging. De controle kwam langzaam maar zeker terug en DSOV kon de stand optrekken naar  6-6- gelijk in de 15e minuut. Met onder andere 2 fraaie doelpunten van Kim van Bentem.

De eerste plaagstoot van Nijenrodes was overleefd en nu was het zaak om vast te houden en uit te bouwen. Dit lukte de meiden uit Vijfhuizen en via Amy Poppelaars en Deborah den Butter, die beide een fantastische wedstrijd hebben gespeeld kon er een voorsprong worden neergezet van 7-9.

Met nog 6 minuten op de klok voor rust was het zaak om dicht te houden en te controleren.Voor de 2e keer deze wedstrijd lukte dit niet en Nijenrodes kon 4 maal scoren tegenover 1 punt van DSOV. Weer een achterstand en de dames gingen de rust in met 11-10 achterstand.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat aanvallend de druk moest worden opgevoerd en verdedigend moest er meer een blok gevormd worden om de 2e lijnschoten tegen te gaan. DSOV begon sterk aan deze 2e helft en Aimee Kuipers, de rots in de branding kon 2 maal de verdediging van Nijenrodes trotseren.  Ook het meegereisde vele eigen publiek steunde vanaf de tribune de meiden op het veld en lieten zich dan ook regelmatig horen, dit bezorgde de meiden regelmatig een powerboost.

Inmiddels was de stand weer gelijk (12-12) en de spanning was bij beide teams behoorlijk met zeer fraai handbal. De strijd ging door en DSOV toonde veerkracht door nu wel afstand te nemen. Deborah den Butter was erg scherp op de rechterhoek en scoorde 2 punten achter elkaar (12-14). Nadine van Haaster gooide de turbo er eens op en doorboorde de verdediging van Nijenrodes (12-15). De beer was los en Nijenrodes begon meer fouten te maken terwijl DSOV scherper werd zowel aanvallend als verdedigend.

4 minuten voor tijd was het nog steeds spannend en niets was nog zeker. Deze onzekerheid werd weggenomen door Fleur van den Bogaard die vleugels bleek te hebben en 2 maal kon scoren (17-22). Nu was duidelijk dat de winst niet meer uit handen werd gegeven, Amber Haarsma scoorde nog via een fraaie pirouette op de cirkel het laatste punt voor DSOV (18-24).

Het collectief heeft DSOV uiteindelijk de overwinning bezorgd, een teamprestatie van formaat.

Doelpunten: Deborah den Butter 7, Kim van Bentem 4, Amy Poppelaars 4, Aimee Kuipers 2, Rianne Muller 2, Nadine van Haaster 2, Fleur van den Bogaard 2, Amber Haarsma 1