Facebook Toestaan Niet toestaan

Handbal: DSOV Dames 1 pakken in laatste minuut de winst in de streekderby tegen VOS 1 (11-12)

9 november 2015 9:45

Om de koppositie vast te houden en te verstevigen was winst op streekgenoot VOS 1 voor de meiden uit Vijfhuizen een must. De dames waren zich hiervan bewust maar toch was het VOS die in de beginfase heerste.

Na 9 minuten keken de Dames van DSOV tegen een achterstand aan van 3-0. Niet helemaal bij de les, goede kansen bleven onbenut. De dames moesten dus even wakkergeschud worden.
DSOV besefte dit en en machine ging over op hogere toeren met meer fine-tuning. Rianne Muller benutte een penalty en Aimee Kuipers kon daarna 2 maal het net vinden. Denise van Wolferen kon vanaf de rechterhoek perfect inschieten en daarmee werd de stand op gelijke hoogte gebracht (4-4).
De remmen waren los en Saskia van Duijn snelde weg vanuit de verdediging om vervolgens via een perfect aangespeelde break de 4-5 te scoren. voor het eerst stond DSOV voor en Denise van Wolferen deed hier nogmaals een schepje bovenop en tekende voor de 4-6 via wederom een perfect ingeschoten bal vanaf de rechterhoek.
Er waren inmiddels 25 minuten gespeeld en DSOV wilde eigenlijk de score wat verder uitbouwen omdat VOS ietwat inzakte. Helaas ging deze vlieger niet op en was het VOS die via de hoeken toch nog 2 maal kon scoren. De dames gingen dus rusten met een 6-6- tussenstand. Een lage score en dit was mede te danken aan het stevige verdedigen van beide kanten maar ook niet onbelangrijk, de speelbal was erg nieuw, keihard en glad. Beide teams hadden last van deze bal en dat leidde bij beide kanten tot relatief veel balverlies.

De 2e helft had DSOV het door en ging direct vanaf het begin in volle vaart vooruit. Nadine van Haaster kwam fraai door de verdediging van VOS heen en scoorde de 6-7. Amy Poppelaars die een fantastische wedstrijd heeft gespeeld had een zeer uitgekiend loopschot dwars door het midden waar de keeper van VOS echt geen kijk op had. Er werd daarna nog een Penalty benut door Aimee Kuipers en Amber Haarsma kon 2 maal scoren door zeer goed cirkelwerk te verrichten (stand 7-10 voor DSOV)

Na deze fantastische fase was blijkbaar de energie wat op en DSOV liet VOS terugkomen tot gelijke hoogte (10-10). Daarna was het VOS die via het middenblok kon scoren en de achterstand voor DSOV was een feit (11-10). Met nog 8 minuten op de klok moest er dus wat gebeuren, de dames waren deels moegestreden en met nieuw vers bloed ging DSOV de laatste fase in. Rianne Muller kon middels een penalty in de 52e minuut de stand gelijk zetten (11-11)

Er traden enkele bloedstollende minuten aan voor beide teams, zowel VOS als DSOV voerde de druk enorm op. Er werden van beide kanten foutjes gemaakt en zaak was om de controle te krijgen. Er werd bijna man to man verdedigd door VOS en voor de Vijfhuizenaren was het zaak om controle te behouden. Er werden kansen gemist en uiteindelijk bleven de DSOV dames perfect in hun rol en zij probeerden via normale opbouw een doelpunt te forceren. 1 minuut voor tijd kwam dan de beloning via een perfecte aanval opgezet vanaf rechts naar links met veel druk en op deze manier kon de hoek vrij gespeeld worden. Aimee Kuipers zag dit en kon perfect de instartende hoekspeelster Kim van Bentem aanspelen die vervolgens achter de verdediging de bal in ontvangst nam en het winnende doelpunt kon scoren (11-12).

Doelpunten:
Aimee Kuijpers 3, Rianne Muller 2, Denise van Wolferen 2, Amber Haarsma 2, Nadine van Haaster 1, Kim van Bentem 1, Amy Poppelaars 1, Saskia van Duijn 1, Scheidsrechter -1 (doelpunt niet geteld!)