Handbal: DSOV dames 1 pakken twee belangrijke punten en behouden 1e plaats

2 november 2015 9:00

DSOV speelde zondag 1 november de 2e zaalwedstrijd in de 2e klasse thuis tegen Nieuwegein 2. Deze tegenstander zal alles op alles zetten om hoog te eindigen in de competitie om aansluiting te vinden naar hun 1e team wat in de 1e divisie speelt, DSOV was dus gewaarschuwd.

Beide teams begonnen direct met veel strijd en snelheid te spelen, Nadine van Haaster brak al snel door op links en scoorde het 1e punt. Kim van Bentem deed dit 2 minuten later ook via de linkerhoek. Stand 2-2 en na 4 minuten spelen was het Nieuwegein die de score kon oppakken, binnen 2 minuten konden zij vanuit de 2e lijn links en rechts tot scoren komen, DSOV had even geen antwoord en er ontstond een korte periode van chaos met als gevolg een break en een penalty tegen, stand 2-5 voor de gasten.

Gelukkig kon DSOV snel herpakken en het heft overnemen. Aimee Kuipers, die een voortreffelijke wedstrijd speelde kon 3 maal achtereen scoren en de stand weer op gelijke hoogte brengen, nu was het Nieuwegein die even kort in chaos verwikkeld was.

Nadine van Haaster deed hier nog een schepje bovenop door vanaf rechts keihard en heel brutaal de verdediging van Nieuwegein te trotseren en hierdoor 2 maal tot scoren kon komen, stand was nu weer in het voordeel van DSOV (7-5)

Met nog 5 minuten op de klok kon DSOV de voorsprong behouden tot de rust (10-7)

Na rust was het zaak om de voorsprong te behouden en vooral in de verdediging niets meer weg te geven. Het begon vrij stroef en N-Gein was het die heel langzaam dichterbij kon komen (13-12)

Een belangrijk moment brak aan, N-Gein had de kans om op gelijke hoogte te komen maar deze kans werd verprutst, DSOV was er als de kippen bij en binnen enkele seconden was het Aimee Kuipers die eigenlijk de 2e genadeklap uitdeelde, 2 punten voor in plaats van gelijk.

De score bleef vanaf dat moment gelijk opgaan en N-Gein was niet in staat om de echte aansluiter te maken. De spanning steeg en het was de vraag wie dit het langst vol zal houden. Door de voorsprong te behouden werd langzaam maar zeker duidelijk dat DSOV het niet meer weg ging geven.

De beide keepers van DSOV, Eveline Sikking en Noelle van Wijngaarden zijn deze wedstrijd zeer belangrijk geweest door hun zeer goede keeperswerk, 2 rotsen in de branding die er stonden en deden wat soms onmogelijk was, erg sterk gekeept.

Met heel veel strijd, passie en beleving werd er tot de laatste minuut echt voor de winst gespeeld, perfect gespeeld door de meiden van DSOV uit Vijfhuizen.  Eindstand 21-17

Doelpunten : Aimee Kuipers 7, Nadine van Haaster 5, Kim van Bentem 3, Amy Poppelaars 3, Rianne Muller 2, Deborah den Butter 1