Handbal: Dames DSOV 1 doet wat het moet doen, WINNEN!

26 oktober 2015 20:15

Zondag 25 oktober werd de 1e wedstrijd in de zaalcompetitie (2e klasse) afgewerkt.
DSOV moest het opnemen tegen Westsite 3, een opponent die niet echt bekend is.
De meiden van DSOV kregen de opdracht om vooral het eigen spel te spelen, gefocust te zijn en proberen niets weg te geven. Proberen in de aanval de ruimtes te benutten en te creëren. Ook beweging met en zonder bal. Veel opdrachten maar de dames pakten het allemaal gretig op.

De start was voortreffelijk, Aimee Kuipers en Amber Haarsma zorgden al vrij snel voor een stand van 4-1 met elk 2 fraaie treffers. Westsite werd eigenlijk al direct op achterstand gezet en de Dames van DSOV bleven in hun spel. Westsite bleef echter ook constant in hun spel en liet geen verval zien evenals DSOV. Hierdoor bleef de wedstrijd een wedstrijd maar was het vooral DSOV die steeds verder uitliep. Via Kim van Bentem en Rianne Muller kon er 6-2 op het scorebord gezet worden. DSOV bleef geconcentreerd en Saskia van Duijn zorgde met een fantastische goal op de linkerhoek voor 7-2. Op dat moment waren er 17 minuten gespeeld en DSOV probeerde steeds meer creatief te worden in de aanval. Verdedigend werd er nog even een versnelling hoger gedraaid en dat allemaal is een compliment voor het team waard. De opbouwlijn van DSOV werd nu in stelling gebracht en via Fleur van den Boogaard (2x) en Aimee Kuipers (1x)  kon DSOV 3 keer op rij scoren vanuit de 2e lijn. Daarna werden er enkele breaks zeer goed uitgespeeld en was het DSOV die definitief de opponent uit Amsterdam op flinke achterstand kon zetten.

De ruststand was 13-6 en de 2e helft moest dezelfde rode draad hebben als de 1e helft.

Westsite dacht hier anders over en hield evenals DSOV achterin alles dicht en er was een periode van 8 minuten zonder doelpuntenMarjon Daggenvoorde was het uiteindelijke die vanaf de rechteropbouw keihard het net trof van Westsite (14-6) Hierna was het zaak om door te gaan en DSOV deed dat gestaag met fraaie aanvallen en een potdichte verdediging. Westsite kon nog maar 1 keer scoren en DSOV bereikte een eindstand van 20-7.

Een belangrijke overwinning, de eerste klap is een daalder waard. De dames liggen op koers!

Doelpunten: Amee Kuipers 5, Fleur van den Boogaard 5, Amber Haarsma 2, Kim van Bentem 2, Marjon Daggenvoorde 1, Rianne Muller 1, Nadine van Haaster1, Deborah den Butter 1