Belangrijke zege handbaldames DSOV 1

30 mei 2016 13:30

De handbaldames van DSOV 1 uit Vijfhuizen hebben afgelopen zondag op grandioze wijze Vido 1 uit Purmerend verslagen (22-29). Een belangrijke zege omdat deze winstpartij zekerheid geeft om het volgende seizoen wederom uit te komen in de hoogste klasse van het veldhandbal (1e klasse)

In Purmerend traden de dames aan tegen Vido 1 en vanaf het begin barstte de strijd al direct los. Beide teams gaven in het begin weinig toe, DSOV stond verdedigend sterk en aanvallend kon DSOV steeds goed opbouwen. Met lange aanvallen werd steeds de vrije ruimte opgezocht. Kim van Bentem kon de 1e goal maken voor DSOV. Na 10 minuten was de stand gelijk (4-4) waarna DSOV het heft in handen nam.

Gestaag kon DSOV afstand nemen van Vido. Aimee Kuipers speelde sterk als middenopbouwster en stuurde het team goed aan. Positiewisselingen, systemen werden ingezet en met regelmaat kon de defensie van Vido gepasseerd worden. Denise van Wolferen kon in de staart van de 1e helft op spectaculaire wijze 2 maal scoren vanaf de rechterhoek, een ruststand van 10-14 werd bereikt.

Na rust werden de opdrachten vanaf de kant perfect uitgevoerd, geen risico,s, lange aanvallen met veel druk en steeds op zoek naar de vrije ruimtes. Verdedigend stond het nog steeds sterk en dit alles resulteerde in een droomstart van de 2e helft.
Vido kon12 minuten lang niet scoren terwijl DSOV in die periode 5 maal kon scoren via Nadine van Haaster (2), Fleur van den Boogaard (1) en Rianne Muller kon via de cirkel op onnavolgbare wijze 2 maal het net vinden. Met een stand van 10-19 was DSOV al de mentale winnaar, Vido wankelde en later in deze wedstrijd met nog 10 minuten op de klok (stand 15-23) was het een over en weer gevecht.

De voorsprong bleef behouden en 2 minuten voor tijd was het dan tijd voor de publiekswissel van Aimee Kuipers. Onder groot applaus van spelers en supporters kwam Aimee Kuipers aan de kant om haar laatste 2 minuten vanaf de bank toe te kijken naar haar team, haar meiden. Een publiekswissel omdat Aimee Kuipers stopt wegens studie in het buitenland.Aimee heeft een zeer verdienstelijk seizoen gespeeld en zal node worden gemist.

De laatste 2 minuten werden uitgespeeld en DSOV kwam als winnaar van het veld, een 5e plek behaald, handhaving zeker gesteld, een zeer goede prestatie van de dames 1 van DSOV uit Vijfhuizen. Bij winst in de laatste wedstrijd aanstaande zondag is het zelfs nog mogelijk een plekje te kunnen stijgen!

Aanstaande zondag (5 juni) spelen de DSOV dames hun laatste wedstrijd thuis in Vijfhuizen om 13.15 uur (tegenstander Zeeburg 1).

Doelpunten : Aimee Kuipers 9, Rianne Muller 6, Nadine van Haaster 4, Kim van Bentem 3, Fleur van den Boogaard 3, Denise van Wolferen 2, Marion Daggervoorde 1, Deborah den Butter 1