Handbal: DSOV Dames 1 verliezen de strijd in de laatste minuut (21-22)

12 april 2016 20:45

Zondag 10 april speelden de handbalsters van DSOV 1 thuis tegen het sterke Dynamo 1 uit Ursem. De eerste wedstrijd werd nog kansloos verloren met 26-13, deze keer waren de meiden uit Vijfhuizen gebrand op beter spel en een overwinning.

Het mocht niet zo zijn al zag het er lange tijd goed uit. DSOV pakte al direct een voorsprong via Nadine van Haaster en Rianne Muller van 2-0. Dynamo schrok niet echt van de geweldige openingsfase van DSOV en zette 2-1 op het scorebord.

De strijd was begonnen en beide teams bleven elkaar achtervolgen en geen van beide kon echt afstand nemen of het verschil maken. DSOV speelde sterk, had veel snelheid en verdedigend stond het ook goed. Aimee Kuipers kreeg in dit eerste stuk van de 1e helft vleugels en kon 5 keer het net vinden. De opbouwers van DSOV konden goed druk zetten op de verdediging van Dynamo en dat in combinatie met goed cirkelwerk van Rianne Muller werden er steeds kansen gecreëerd.

10 minuten voor rust kon DSOV dan eindelijk wat doordrukken en was het Amy Poppelaars die de 9-5 kon ingooien.Het zag er allemaal goed uit en een stunt hing in de lucht. Dynamo dacht hier toch anders over en kon toch nog omschakelen naar een hoger tempo. Bij DSOV was het even stil terwijl Dynamo in deze fase 3 maal achtereen kon scoren (9-8).

De meiden van DSOV stonden weer op en konden het tempo van Dynamo weer evenaren. Via Deborah den Butter, Rianne Muller en een fantastische goal vanuit de 2e lijn door Tara Vink werd er een ruststand bereikt van 13-12.

Na rust was het direct Dynamo die toesloeg, een gelijke stand was het gevolg. DSOV toonde veerkracht en liet zien dat zij toch echt progressie hebben gemaakt in dit seizoen. Via het tweetal Nadine van Haaster en Aimee Kuipers kon de score weer in het voordeel gezet worden op 20-18.
Met nog 5 minuten op de klok werd het voor DSOV steeds zwaarder, de zware arbeid eiste zijn tol en het spel werd wat onzorgvuldig. Dynamo pakte in deze fase haar kans en de foutjes bij DSOV werden genadeloos afgestraft. Gevolg een 21-20 achterstand met nog 2 minuten op de klok.

Voor het eerst stond DSOV achter en Amy Poppelaars besefte dit en kon met nog 1 minuut prachtig scoren door het centrum van Dynamo. De laatste minuut was slopend, beide teams liepen op hun tenen en Dynamo kon dan vlak voor tijd de beslissende goal ingooien.

21-22 eindstand.

Doelpunten: Aimee Kuipers 8, Nadine van Haaster 6, Amy Poppelaars 2, Rianne Muller 2, Deborah den Butter 1, Kim van Bentem 1, Tara Vink 1