Handbaldames DSOV starten 2e deel veldcompetitie met puntendeling (19-19)

6 april 2016 11:00

De handbaldames van DSOV zijn weer begonnen aan de buitencompetitie in de 1e klasse. Legmeervogels, de tegenstander van DSOV stond met 1 punt onder DSOV en de taak was om deze volgorde op de ranglijst onveranderd te laten. Verlies was geen optie voor DSOV.

Bij aanvang waren beide teams gretig, fel en al snel bleek dat beide teams niets wilden weggeven.Het was Legmeervogels die de openingsscore had en al snel kon Kim van Bentem de gelijkmaker via de linkerhoek scoren. Aimee Kuipers scoorde vervolgens zeer fraai door het middenblok (1-2).

DSOV had de opdracht om vooral verdedigend de boel dicht te spijkeren  en aanvallend steeds op zoek te gaan naar de vrije ruimtes gecreëerd door snelheid en positiewisselingen. DSOV zette steeds in op de break en als dat niet lukte over te gaan naar een goed opgezette aanval. Dat ging in zekere zin goed al had DSOV wel moeite om de vrije ruimtes te vinden. Verschillende keren was de ruimte er en kon er worden gescoord. Nadine van Haaster kon op deze manier  een paar keer puur op wilskracht en doorzettingsvermogen het net vinden. Rianne Muller kon op de cirkel een paar keer zeer fraai afronden.Kim van Bentem werd een paar keer op een fantastische wijze vrijgespeeld door Nadine van Haaster om vervolgens keihard de bal in het doel te gooien.

Er waren dus kansen, maar dit gold ook voor Legmeervogels. DSOV leed een paar keer balverlies wat genadeloos werd afgestraft door Legmeervogels. DSOV kon in de 20 minuut een voorsprong neerzetten van 6-9 en gingen uiteindelijk de rust in met 9-11.

De 2e helft kwam Legmeervogels binnen 2 minuten op gelijke hoogte. Denise van Wolferen kon  vervolgens binnen 2 minuten 2 keer zeer fraai afronden op de rechterhoek en vanaf dat moment was het steeds om en om in de stand. Puntje voor, puntje achter, gelijk. Dit bleef zo tot 18-18 in de 51e minuut.

Met nog 9 minuten op de klok werd duidelijk dat de warmte op het veld zijn tol ging eisen. De energie werd bij beide teams minder en spelers moesten gewisseld worden. Het scoren ging zeer moeizaam, het creëren van kansen werd steeds moeilijker. DSOV maakte de aanvallen lang om steeds op zoek te gaan naar de vrije ruimte. 4 minuten voor tijd kreeg DSOV een terechte penalty welke door Nadine van Haaster keihard werd ingegooid,18-19.Toch kon DSOV niet voorkomen dat Legmeervogels ook nog tot scoren kwam (19-19).

De resterende 3 minuten waren beide teams duidelijk moegestreden en waren niet meer bij machte om de winnende goal te maken. Eindstand 19-19. Hiermee is de volgorde op de ranglijst onveranderd en blijft DSOV met 7 punten op de 5e plek staan wat op zich een knappe prestatie is na de promotie van het afgelopen seizoen.

Doelpunten: Nadine van Haaster 6, Aimee Kuipers 4, Kim van Bentem 4, Rianne Muller 3, Denise van Wolferen 2