Handbalshow in 1e helft door Dames 1 van DSOV.

21 maart 2016 15:30

En zo was het, een show waar je alleen maar van kon genieten.
HMS Achilles 1 uit Utrecht was vandaag de opponent, een 7e plek terwijl DSOV op een 2e plek staat. Deze 2e plek moest nog wel worden veilig gespeeld en daarom voorafgaand de wedstrijd ook duidelijk afgesproken dat de dames fel, snel en scherp moesten starten.

De start ging als afgesproken en een handbalshow werd ingezet. Nadine van Haaster scoorde het 1e punt gevolgd door Kim van Bentem. Dit was minuut 1 en direct daarop 2 perfect gespeelde breaks door Eveline Sikking welke keurig afgerond werden door Deborah den Butter en nogmaals Kim van Bentem. Een droomstart en na 5 minuten was de stand 5-0.

Nadine van Haaster die deze wedstrijd een hoofdrol op zich nam pakte de volgende 5 minuten nog eens flink uit en met haar explosiviteit knalde zij er vanaf de linkeropbouw nog eens 3 in. Na 10 minuten was de stand al 11-1 en DSOV had in deze fase bijzonder veel energie verbruikt.De tegenstander was enorm verrast en had het nakijken terwijl DSOV stevig doorging. Alles werd uit de kast gehaald om de score zo hoog mogelijk te maken en het vele publiek werd getrakteerd op een mooie handbalshow.Denise van Wolferen pakte het laatste punt in deze 1e helft met een bijzonder mooie goal vanaf de rechterhoek.

De ruststand werd 19-7 en de meiden uit Vijfhuizen hadden echt even rust nodig.

In de 2e helft werd duidelijk dat DSOV al veel energie had verbruikt. Ook duidelijk was dat DSOV de winst al binnen had. Het beeld van de 2e helft was niet zoals de 1e helft. Verschillende speelsters hadden hun energielevel bereikt en de scherpte werd minder en verdedigend was het af en toe iets te los.

Door de fantastische 1e helft kon DSOV eigenlijk vrij makkelijk het 2e deel uitspelen en dat deden zij ook. Aimee Kuipers kon in dit 2e deel nog 3 keer tot scoren komen, verdeelde Amy Poppelaars keurig het spel en benutte Rianne Muller 2 penalty’s. Amy Poppelaars en Kim van Bentem pakte beide nog 1 doelpunt in dit 2e deel.

DSOV wint uiteindelijk met 27-18 en deze winst heeft de 2e plek veilig gesteld.Een zeer knappe prestatie in deze toch moeilijke competitie (2e klasse). De dames gaan zich nu opmaken voor het 2e deel van de veldcompetitie waar nog een doelstelling is om voor te spelen (handhaving in de 1e klasse).

Doelpunten : Nadine van Haaster 8, Aimee Kuipers 5, Kim van Bentem 4, Rianne Muller 4, Denise van Wolferen 3, Amy Poppelaars 2, Deborah den Butter 1