Handbal: DSOV 1 op wilskracht de winnaar in streekderby tegen VOS 1

18 januari 2016 9:00

De Handbaldames van DSOV 1 wachtte een zware thuiswedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst. DSOV was voorbereid op de snelheid en de fysieke aanpak door de tegenstander.

De wedstrijd begon al vrijwel direct in de hoogste versnelling en duidelijk was dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren. De strijd ging lang gelijk op tot 10-10 vlak voor rust.

In deze 1e fase gaven beide teams niet aan elkaar toe. DSOV liet regelmatig zeer goed handbal zien, systemen en positiewissels werden ingezet door onder andere Amy Poppelaars die een voortreffelijke wedstrijd heeft gespeeld. Al in de 1e helft liet Nadine van Haaster zien over veel energie te beschikken en met grote regelmaat maakte zij het de verdedigers van VOS zeer lastig.

Toch, na de 10-10 waren er bij DSOV een paar oneffenheden die direct door VOS werden afgestraft, gevolg een 10-13 ruststand.De ruststand was enigszins teleurstellend maar de meiden lieten al in de 1e helft zien er veel vertrouwen in te hebben.

Dat bleek ook het geval te zijn, binnen 5 minuten na rust kon DSOV de stand weer op gelijke hoogte brengen (14-14) door Kim van Bentem, Deborah den Butter en Amy Poppelaars. Dit was een belangrijk moment want na deze 1e 5 minuten kon DSOV het voortouw nemen.De Handbalsters uit Vijfhuizen liepen gestaag uit tot 20-16 met nog 10 minuten op de klok.

DSOV bleek in staat te zijn het tij te keren op een fantastische wijze, wilskracht, power en vertrouwen. Met nog 8 minuten te spelen kon VOS toch weer voor dreiging zorgen in de stand en zij kwamen ook op wilskracht nog terug tot  20-19.

DSOV moest nu alles er uit persen om de 2 punten veilig te stellen. Aimee Kuipers was degene met de eerste aanzet hierin door de 21-19 te scoren. Hierna waren het de rechterhoekspeelsters Deborah den Butter en Denise van Wolferen die uiteindelijk de zege voor DSOV veilig stelde.

DSOV trakteerde met deze sterke wedstrijd (van beide teams) het vele publiek op een fantastisch mooie streekderby met veel strijd en passie.

Doelpunten : Aimee Kuipers 5, Nadine van Haaster 5, Deborah den Butter 5, Kim van Bentem 3, Amy Poppelaars 3, Denise van Wolferen 2

Bron: Haarlems Dagblad