Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV VR1 - Kennemers VR1

30 november 2015 6:45

Na een weekendje rust (vorige week was er een inhaalprogramma) mochten onze meiden net als 3 weken geleden een thuiswedstrijd tegen een koploper spelen.

Na een weekendje rust (vorige week was er een inhaalprogramma) mochten onze meiden net als 3 weken geleden een thuiswedstrijd tegen een koploper spelen. Was het op 8 november RKEDO die met een 2-1 nederlaag naar huis werd gestuurd, vandaag was het de beurt aan de Kennemers  om te proberen de punten mee naar huis te nemen. Gezien de resultaten en het vertoonde spel van de laatste 2 wedstrijden (2 weken geleden vlak voor tijd met 2-1 verloren bij OSV, de nr. 3 op de ranglijst) had ik er best wel vertrouwen in.

De wedstrijd begon met de aftrap die werd verricht door Megan en Roos, twee meiden van de ME1 die waren uitgeroepen tot  de “Pupillen van de week”. Megan en Roos hadden vooraf ook al meege-draaid in de warming-up van Vrouwen1 en kregen in de rust van de wedstrijd nog een lekker patatje!

Daarna werd er officieel afgetrapt en ging het spel in het begin redelijk gelijk op. Beide teams hadden last van de dwars over het veld staande harde wind die in de eerste helft ook nog regelmatig gepaard ging met de nodige regen. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg de Kennemers een klein over-wicht wat echter alleen in wat hachelijke momenten resulteerde. En een enkele uitgespeelde kans werd prima door Danique onschadelijk gemaakt. Bij een uitval van DSOV viel prompt wel de 1-0.   Jitty werd aan de rechterkant diep gestuurd. Haar schot werd door de keepster van de Kennemers maar half verwerkt en Marit was er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te tikken. Deze 1-0 voorsprong werd helaas niet meegenomen naar de kleedkamer. Uit een niet goed ver-werkte corner wist de Kennemers van dichtbij de gelijkmaker te scoren. Deze stand bleek ook de ruststand, gezien het vertoonde spel van beide kanten een terechte tussenstand.

Ook na rust had de Kennemers meer balbezit maar ook nu kwamen ze niet echt tot uitgespeelde kansen. Helaas leidde balverlies op het middenveld tot de 1-2 voor de Kennemers. Niet dat het een geweldige goal was, want de bal werd niet goed geraakt waardoor ie op vreemde wijze in ons doel verdween. Onze meiden bleven na deze lullige goal met overgave strijden voor een beter resultaat. Deze vechtlust resulteerde in een vrije trap aan de linkerzijde, net buiten het strafschopgebied na een overtreding op Isabel. En alsof het een herhaling uit de wedstrijd van 3 weken geleden tegen RKEDO was, ook nu was het Anouk die de bal over de keepster van de Kennemers in het doel krulde. Loon naar werken en een verdiende 2-2. Bij wederom een counter van onze kant kwam Isabel in scoringspositie. In een uiterste poging dit te voorkomen maakte een verdedigster van de Kennemers een sliding waarbij de bal en de tegenstander gespeeld werden. De scheids (Glenn) floot zonder aarzeling voor strafschop, iets waar de tegenstander het uiteraard niet mee eens was. Desalniettemin een mooie kans om weer op voorsprong te komen. Helaas voor ons belandde de hard ingeschoten bal van Anouk op de linkerpaal en bleef het op dat moment 2-2. En ondanks aandringen van de Kennemers en (mede door) een redding van Danique werd dit verdiende gelijkspel over de streep getrokken. Meiden, wederom een prima resultaat tegen een hooggeplaatste tegenstander!

Centrale verdedigster Laura van Keulen werd tot woman of the match uitgeroepen!