Verslag DSOV VR1

9 november 2015 18:45

Na de zeperd van vorige week uit bij middenmoter Schagen (10-0), stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen koploper RKEDO op het programma.

Verslag DSOV VR1 - RKEDO VR1  8 november 2015

Na de zeperd van vorige week uit bij middenmoter Schagen (10-0), stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen koploper RKEDO op het programma. Misschien niet helemaal een juiste graadmeter (tegen Schagen werd geruime tijd met 10 meiden gespeeld en ontbraken er ook een aantal vaste krachten) maar aangezien RKEDO had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren had, werd van tevoren eerder gedacht aan schade beperken dan aan punten halen. Gezien eerdere (ruime) verliespartijen van dit in opbouw zijnde team misschien een logische gedachte.

Om 15.00 uur, op het moment dat de Mannen 1 bij een 1-1 tussenstand aan hun 2e helft tegen Buiksloot begonnen, floot onze scheids, Glenn Quax, voor het begin van onze wedstrijd. Vanuit een goed georganiseerde verdediging werd RKEDO uit Avenhorn bestreden en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De eerste helft had RKEDO wel meer balbezit maar verder dan een schot, prima gekeerd door Danique, en een voorzet die vlak voor onze goal langs ging, kwam het niet. En aangezien onze meiden hele-maal niet tot uitgespeelde kansen kwamen, werd met 0-0 de kleedkamer opgezocht. Op dat moment een voor ons (en de supporters) van te voren niet verwachtte ruststand. Nu maar hopen dat de 2e helft beter zou verlopen dan bij de mannen, want die verloren met 1-3.

Na rust zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Naarmate de wedstrijd vorderde en het spel van RKEDO er niet echt beter op werd, kwamen wij wat vaker over de middenlijn. De bal kwam wat vaker bij Isabel onze spits terecht die wel steevast een tegenstander in haar rug had. Deze tegenstander veroorzaakte met een (lichte) duw een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Een afstand waar normaalgesproken Anouk wel raad mee weet. Zo ook deze keer, want ze krulde de bal perfect, buiten bereik van de keepster, in de verre kruising. 1-0 vóór, tegen de koploper! RKEDO bleef maar zeuren dat de vrije trap nergens op sloeg en dat had zijn weerslag op hun spel. Er werd met nog minder overleg ten aanval getrokken en de meeste doelpogingen gingen ruim naast of konden door Danique worden opgeraapt. Helaas voor ons, ging het bij een corner toch mis, waardoor RKEDO vanaf rand strafschop-gebied de gelijkmaker kon aantekenen.

Ondanks die tegenslag, bleven onze meiden echter voor elke centimeter kunstgras strijden en werd redelijk eenvoudig stand gehouden omdat er bij de tegenstander nog steeds weinig overleg in het spel zat. Met nog ruim 10 minuten te spelen trapte Danique, met de wind in de rug, weer ver uit, bereikte Isabel, die bekwaam haar directe tegenstander uitspeelde en alleen op de keepster af ging. En dat kan je meestal wel overlaten aan Isa. De keepster werd kansloos gelaten en we stonden weer op voorsprong! Daar waar ik bij de dug-out van RKEDO na de 1-1 stellig hoorde beweren dat de 1-2 ook nog wel zou volgen, gebeurde precies het tegenovergestelde, het werd wel 2-1 maar niet voor RKEDO!

Met nog 10 minuten te spelen bleef de tegenstander zonder overleg en meer tegen zichzelf spelend proberen de gelijkmaker te forceren. Ook nu kwamen de meeste pogingen niet echt in de buurt van Danique. En eindelijk, terwijl het al enigszins begon te schemeren, floot Glenn echt voor de laatste keer en was iedereen getuige van een enorme ontlading bij de meiden. Wat niemand voor mogelijk hield geschiedde toch, de eerste overwinning van het seizoen en nog wel op de koploper. Mede door de prachtige vrije trap werd na de wedstrijd (zie bijgaande foto) Anouk uitgeroepen tot woman of the match. Uiteraard kan Anouk dit ook niet alleen, dus bij deze ook een compliment aan het hele team voor deze prima prestatie! Als jullie deze inzet blijven tonen en steeds beter op elkaar ingespeeld raken, moeten jullie dit seizoen zeker lukken nog meer punten te pakken.