Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV 1 neemt een puntje mee uit Ouderkerk (1-1)

11 oktober 2015 17:00

In een zonnige, spannende en goeie pot voetbal betekent een einduitslag van 1-1 een terechte puntendeling met Ouderkerk (2e in de ranglijst).

Vandaag moest DSOV op bezoek bij Ouderkerk. Voor DSOV een onbekende want nog nooit speelden we tegen Ouderkerk. De 2e plaats op de ranglijst liet in ieder geval zien dat Ouderkerk een sterke tegenstander zou zijn.

De club bleek een prachtig complex te hebben dat huis biedt aan zo'n 1100 leden. Het terras à la DSOV richting het zuid-westen betekende vandaag een heerlijk zonnetje en beschutting tegen de schrale wind.

DSOV begon de wedstrijd goed en al heel snel verdiende het een penalty na een mooie aanval die met een overtreding in het strafschopgebied van Ouderkerk gestopt werd. Helaas werd de inzet door de keeper gestopt. Een tegenslag die nog vergroot werd toen Ouderkerk in de 15e minuut op voorsprong kwam. Een lange bal in het DSOV strafschopgebied, een mogelijke overtreding op Martijn Goedknecht die niet bestraft werd en een kopbal betekende de 1-0. Echter, heel lang kon Ouderkerk niet van de voorsprong genieten. Weer een mooie DSOV aanval werd door Martijn Nelis bekwaam afgerond (1-1). Martijn kreeg daarna nog een tweetal uitgelezen kansen maar hij kon ze dit keer niet verzilveren. Aan de andere kant kwam Ouderkerk ook af en toe goed door maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet.

De tweede helft liet een snel op en neer gaande wedstrijd zien. Het eerste deel werd gedomineerd door DSOV waar Ouderkerk soms met enig hak en breekwerk de DSOV aanvallen moest onderbreken. Vooral in het laatste deel kwam Ouderkerk sterk op en was het de beurt aan DSOV voor wat hak en breekwerk. In de laatste minuten werd het nog penibel voor het doel van keeper Jesse Molenaar, maar net als vorige week ranselde hij diverse schoten en kopballen uit z'n doel. Andere doelpogingen van Ouderkerk gingen over of naast. In de laatste minuut kreeg DSOV nog een enorme kans maar ook de keeper van Ouderkerk wist niet van wijken en zo werd een eindstand van 1-1 bereikt.

Een goeie pot waarin DSOV liet zien dat na de wat stroeve start van de competitie het ritme en het goeie gevoel erin beginnen te komen.

Smet op de middag was het feit dat grensrechter Gert Jan van Santen na afloop met hartklachten naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Van hieruit wensen we Gert Jan een snelle recovery en veel sterkte toe.