Voetbal: DSOV 1 pakt de tweede thuiswinst, nu tegen GDA (Gabriël Dell`Addolorata) (2-0)

8 oktober 2017 21:00

DSOV blijft het goed doen in deze jaargang. Ook GDA uit Den Haag werd met lege handen naar huis gestuurd.

Dit keer kwam GDA per luxe bus op bezoek, een club met zo’n mooie naam, die je eigenlijk niet zou moeten afkorten, maar ja het is wel een tongenbreker. We gaan dus maar even verder met GDA in dit verslag.

De wedstrijd begon met een waterig zonnetje die allengs warmer werd. Het werd dus weer goed toeven op het complex. Helaas was de wedstrijdsponsor, onze eigen buschauffeur John Brouwer, verhinderd. Hij had echter een kundige vervanger ingehuurd.

Traditioneel trapte onze pupil van de week, dit keer Kiki Bouwens, af. Kiki wist het net gemakkelijk te vinden. Daar bleken de grote mannen meer moeite mee te hebben.

De eerste helft liet direct al een kans van DSOV zien. Helaas floot de scheidsrechter af wegens "los" roepen. Het spel golfde daarna heen en weer met DSOV als de wat sterkere ploeg. DSOV kreeg ook nog wel een aantal kansjes maar geen daarvan kon omgetoverd worden in een doelpunt. GDA kreeg nagenoeg geen kans wat natuurlijk ook de verdienste was van een sterke en alerte verdediging.

Zo was die eerste helft eigenlijk een beetje saai maar zoals zo vaak bracht de tweede helft meer vertier. Toen DSOV na zo’n tien minuten sterker begon aan te dringen was het in de 60ste minuut raak. Een goed uitgespeelde aanval werd door Martijn Nelis koelbloedig afgerond met een schot langs de keeper (1-0). Daarna zakten helaas de spanning en het spel weer naar het niveau van de eerste helft. Een sterker DSOV en een onmachtig GDA. Veel kansen waren niet te noteren tot vlak voor het einde van de wedstrijd toen DSOV opeens slordig begon te spelen en teveel onnodig balverlies ging leiden. De mannen van GDA roken hun kans en begonnen aan te dringen. In de laatste minuten ging zelfs de keeper ook de aanval versterken. DSOV begon daarop te counteren en kreeg een bijna vrije doorloop naar het doel van de tegenstander. Een buitenspelmisrekening verhinderde een doelpunt. Zonder keeper in het doel moeten er nog altijd dat er twee spelers achter de bal staan, en dat was niet het geval. Inclusief nog steeds de GDA keeper in de aanval drukte GDA DSOV weer naar achteren en kreeg in de laatste minuut een enorme schietkans. Het knalharde schot in de korte hoek werd echter door keeper Danny van der Giezen vakkundig gepareerd. Een volgende GDA aanval wist Just van Wijk te neutraliseren en zijn lange haal naar voren werd door Martijn Nelis opgepikt die daarop de bal met een pesterig langzaam rollertje het lege doel in liet hobbelen (2-0). Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld en dat vond de scheidsrechter ook.

Weer een overwinning en daarmee al zeven punten in deze competitie. Je kan dus spreken van een topstart.

Man of the match werd Jean Pierre Kerkeboom die, met zijn enorme balvastheid, een dijk van een wedstrijd neerzette.

Volgende week gaan we naar het mooie Rijpwetering waar we het gaan opnemen tegen ROAC. We rekenen weer op ons trouwe legioen.