Voetbal: DSOV komt goed weg in Sassenheim (3-3)

1 oktober 2017 20:30

In een doelpuntrijke wedstrijd en met een doelpunt in de laatste minuten weet DSOV net langszij te komen bij Teylingen en neemt daarbij een puntje mee terug naar Vijfhuizen.

Trainer Bart Janssen was vooraf op de hoogte van het voornamelijk fysieke spel van tegenstander Teylingen en dat bleek geen onjuiste informatie. Met de wind de eerste helft in de rug speelde DSOV zich regelmatig stuk op deze stevige boys. Het spel was over en weer matig, zelfs zo nu en dan zeer matig. Wel kreeg Martijn Nelis al na 5 minuten een dot van een kans na goed voorbereidend werk van de van Hoofddorp afkomstige Nigel Goes, maar de inzet van Martijn bleek vijf meter voor de lijn te zacht. Hij zou dit in het verdere verloop van de wedstrijd overigens ruimschoots goed maken, maar daarover hierna!

Een foutje even later van Bianco - op het stroeve veld bleef de bal onder de voet hangen -   werd gelukkig niet afgestraft doordat de spits van Teylingen er in slaagde de bal naast het doel te kegelen. Vlak voor rust wist Danny Rathebe de nul voor DSOV vast te houden door een inzet van Teylingen net voor de lijn weg te werken. Veel meer viel er over deze matige helft niet te melden, behalve dat de wind een belangrijke rol speelde.

Het eerste kwartier na rust liet DSOV zien het spel van verleden week tegen Pancratius nog niet vergeten te zijn en wist het met fris combinatiespel en een prima inzet Teylingen onder druk te zetten. In de 48e minuut leidde dat al na een listig hakballetje van Ruben Karelse tot de 1-0 voor DSOV door een droog afstandschot van de al genoemde Martijn Nelis.

Direct daarna leverde dezelfde Martijn een mooie voorzet af op Ruben, wiens kunstige hakbal helaas in de handen van de keeper belandde. Een volley van Joey Carolina werd even later vakkundig door de Teylingse keeper weggebokst. Daar bleef het vervolgens helaas even bij. De al een tijdje hinkende Martijn Goedknegt moest zich, door naar het leek, een pijnlijke wreef in de 65e minuut laten vervangen door Mickey Brouwer. Het liet niet lang op zich wachten totdat Teylingen op 1-1 wist te komen door een goed afstandschot in de bovenhoek. Even later werd het zelfs 2-1 voor de thuisploeg door matig wegwerken van de bal door de achterhoede van DSOV, waarna een hard schot keeper Dennie van der Giezen verschalkte.

In de 77e minuut werd Brian Wilderom gewisseld voor Levi Bouckaert. Even later wist de goed spelende Martijn Nelis een steekpass van Bianco Carolina goed te verwerken en scoorde alleen op de keeper afkomend voor de 2e keer: 2-2. Een minuut later keek DSOV alweer tegen een 3-2 achterstand aan, toen een corner niet goed werd weggewerkt en een van de spitsen van Teylingen de bal inkopte.

Joey werd door een blessure in de 86e minuut nog vervangen door Rob Fenger, waarna DSOV er nog een slot offensiefje uit perste. Bianco verhuisde naar de spits en in een goed lopende aanval loste Jean Pierre Kerkeboom een alles-of-niets schot op het Teylinger doel af, dat op een tegenstander afketste, waarna Bianco de bal voor de voeten kreeg en de 3-3 toch nog binnen sleepte.

Al met al een wedstrijd om niet lang over na te praten, behalve over het feit dat DSOV hier goed is weggekomen. En dat is zeker een compliment waard!

DSOV blijft hierdoor lekker meedoen in deze competitie.