Voetbal: DSOV 1 completeert succesvolle dag voor DSOV met 4-3 overwinning

19 maart 2017 21:15

Vandaag moesten punten gepakt worden in de belangrijke wedstrijd tegen United dat net een paar plaatsen onder DSOV staat.
Hopelijk zou het succes van de handbaldames van de ochtend inspiratie geven. Die dames tikten namelijk eerder op de dag met een mooie overwinning het kampioenschap en promotie binnen.

Die inspiratie leek er inderdaad te zijn want na het openingsdoelpunt van pupil van de week Sierra Hagedoorn zagen het DSOV legioen en waarschijnlijk ook de United supporters vol ongeloof dat DSOV al na zo’n 25 minuten met 3-0 voor stond. Hoewel voor beide ploegen de drie punten van levensbelang waren leek United te slap aan de wedstrijd begonnen te zijn. Het 1ste doelpunt van DSOV viel via een schot van Martijn Goedknegt na een mooie actie van Brian Wilderom, het 2e via een penalty die door Martijn Nelis werd verzilverd en het 3e doelpunt door Brian die een mooie aanval bekroonde. Aan de andere kant kwam United af en toe door maar keeper Remco van Schagen hield z’n doel redelijk eenvoudig schoon. Op slag van rust werd het zelfs 4-0 na weer een strafschop die dit keer door Brian werd benut.

Na rust waren de rollen omgedraaid. United had van de trainer een donderspeech te verduren gehad en was nu wel fel waarbij het DSOV was die de wedstrijd te licht leek op te nemen. Het voetbal en de organisatie waren weg en de ploeg kwam steeds meer onder druk te staan. De 4-1 was dan ook onvermijdelijk. Toch kon het vlak daarop nog 5-1 worden maar een schot van Brian ging net naast. Toen United de 4-2 scoorde werd de wedstrijd echt weer spannend. United zette nu alles op de aanval dus er kwam ruimte achter waardoor de ingevallen Levi Bouckaert met een uitval alleen voor de keeper kwam te staan. Zijn boogbal landde helaas op de lat. Naarmate de klok dichter naar de 90 minuten tikte leek DSOV de klus te klaren maar vlak voor tijd werd het toch nog loeispannend toen United weer wist te scoren. Verder liet DSOV het gelukkig niet komen en werd de eindstreep met 4-3 bereikt.

Een mooie eerste helft maar een onnodig spannende tweede helft. In ieder geval wel mooi drie punten erbij. Volgende week uit tegen NVC in Naarden. Ook dan is het belangrijk dat punten gepakt worden om buiten de onderste regionen te blijven.