Voetbal: brilstand na 90 minuten ZSGO- DSOV

13 maart 2017 8:30

Niet alleen bij DSOV-dameshandbal maar ook bij voetbal Heren 1 stijgt de spanning met de week.
Vandaag de uitwedstrijd tegen ZSGO/WMS. Een overwinning zou voor onze mannen een hoop rust kunnen terug brengen vanwege het gevaar van een dreigende nacompetitie.

Op harde hobbelige grasmat was snel en balvaardig voetbal nauwelijks mogelijk en vreemd genoeg gold dat ook voor ZSGO. Waar de Amsterdammers voor de wedstrijd op de ruim meegereisde Vijfhuizenaren nog grote indruk maakten met hun rondospel bleef daar in de wedstrijd zelf niet veel van over.

De eerste kans viel pas na ruim 20 minuten voor ZSGO, maar onze nieuwe betrouwbare sluitpost Remco redde fraai met de voet, iets dat hij in het verdere verloop van de wedstrijd nog een aantal malen op perfecte wijze zou doen. Een 0-0 ruststand waarmee recht werd gedaan aan het spelverloop tot dan toe.

De tweede helft gaf echter een wat eenzijdiger beeld te zien. Weliswaar speelde Joey Carolina zijn rechtstreekse tegenstander knap uit de wedstrijd, maar zijn vervanger had zo nu en dan gevaarlijke acties in huis en ZSGO werd naar mate de wedstrijd vorderde, gevaarlijker. De spits wist zich tot tweemaal toe vrij te spelen en kogelde de bal evenzo vele malen rakelings over de lat. DSOV stelde daar hard werken en zo nu en dan voetbal-om-te-overleven tegenover en wist op die manier de eindstreep zonder nederlaag te halen: 0-0 dus.

Strijdlust is dit seizoen een wapen waarmee gelukkig af en toe punten gepakt worden, en zeker op een veld als dat van vandaag was dat een gedegen wapen maar willen onze mannen het zoet van de overwinning weer eens proeven, zal er wat meer raffinement aan de dag gelegd moeten gaan worden.

Aanstaande zondag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen United-Davo! Het belooft mooi weer te worden (althans IK beloof u dat), dus kom in grote getale naar ons complex om onze mannen aan te moedigen. Echt, ze hebben het nodig en echt, ze verdienen het, gezien de strijdlust die vandaag werd getoond!