Een zondags dagje DSOV topsport

6 maart 2017 9:30

Zondag 5 maart, een belangrijke dag voor onze helden van de handbal en voetbal. De dames 1 zou door een uitoverwinning op WeHave het kampioenschap en promotie binnen kunnen halen, de mannen 1 zou bij en tegen Kampong een keer wat punten moeten gaan pakken om afstand te nemen van de onderste regionen. Reden genoeg voor uw verslaggever om beide wedstrijden mee te pikken.

Allereerst met privé chauffeur en secondanten naar de sporthal van WeHave in Weesp-Aetsveld. Aldaar aangekomen bleek de belangstelling overweldigend want er was geen parkeerplaatsje meer te vinden. Na de auto geparkeerd te hebben in de carport van een belendende woning kwam het DSOV rumoer vanuit de sporthal ons al tegemoet. DSOV vlaggen, voetbalspelers in DSOV shirts, onze gebruikelijke marathonwandelaars in DSOV outfit (al om half vier wandelend vertrokken om net op tijd aanwezig te zijn), vaders, moeders, broertjes, zusjes en vele andere belangstellenden uit Vijfhuizen die met elkaar geweldig kabaal maakten. Overigens lieten de supporters van WeHave zich ook niet onbetuigd. Toch nog een mooi plekkie gevonden op de volle tribune.

Na het gebruikelijke voorstellen kon de wedstrijd beginnen. Dat WeHave een geduchte tegenstander was en dat onze meiden last hadden van zenuwen bleek al snel. Al na een paar minuten keek DSOV tegen een achterstand van 3-0 aan. Gelukkig kwamen de meiden langzaam toch op stoom en werd de achterstand weggepoetst en zelfs omgebogen naar een voorsprong die op een zeker moment tot 3-6 opliep. Maar WeHave bleef verbeten knokken en kwam weer in de buurt. Zo bleef het spannend tot aan de rust met toch een kleine voorsprong voor DSOV (5-6).

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Het spel ging op en neer met doelpunten aan beide kanten. Maar na een gemiste strafbal van Rianne Muller leek er iets te gaan knagen bij de meiden. Het spel werd slordig en scoren ging moeilijker. Meer had WeHave niet nodig en met nog meer felheid en snelheid werd een voorsprong opgebouwd die uiteindelijk uitmondde in een 18-14 einduitslag.

Een dompertje voor de meiden en voor het legioen maar niet meer dan dat. Het was een leuke wedstrijd, een mooie happening met al dat DSOV publiek en het kampioenschap is nog lang niet verloren. Over twee weken kan dat kampioenschap uit tegen Zandvoort alsnog binnen getikt worden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daarna op naar Kampong in Utrecht. Aangezien de chauffeur voor een toeristische route had gekozen was dat nog een behoorlijke afstand en reistijd. Het complex van Kampong bleek een aardige bouwput met onduidelijke omlooproutes, hekken en natuurlijk met een clubgebouw vol een hockeyers en hockeysters. Het koste dus even moeite om het voetbalveld en voetballers te vinden. Ondertussen was het gaan regenen en werd het onaangenaam langs de lijn. Met wat baggeren langs hekken en modderpoelen konden we toch een droog plekje vinden op de tribune in aanbouw.

Na een begin met wat aftastend voetbal leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel was onrustig en erg matig en van echte kansen was geen sprake. Na zo’n twintig minuten echter ging het voor DSOV mis. Een hoekschop van Kampong werd weggekopt en de daaropvolgende inzet van een Kampongspeler werd door Martijn Nelis op de doellijn via z’n  lichaam (en arm?) tegengehouden. De scheidsrechter bleek echter doellijntechnologie in z’n  hoofd te hebben want deze besloot, ondanks felle DSOV protesten, dat de bal de doellijn was gepaseerd en dus een doelpunt (1-0).

DSOV was daarna niet bij machte om te tij te keren. Door teveel slordigheden en balverlies konden de mannen niet echt gevaarlijk worden. Zo werd het rust en konden we baggeren richting kantine.

Het begin van de tweede helft was toch wel even een speciaal moment want deze betekende de rentree van Brian Wilderom, na een jaar blessureleed. Ook Filip Deri werd ingebracht, in zijn geval na een aantal weken blessureleed. Het inbrengen van beide mannen gaf DSOV meer power en het spel werd dan ook beter. Filip vloog als vanouds over het veld en Brian liet een aantal keren zijn bekende rushes zien.

Bij een van die rushes in het strafschopgebied van Kampong werd Brian onderuit gehaald en kreeg DSOV een strafschop. Martijn Nelis knalde de bal hoog in de touwen en dus was het 1-1. DSOV ging nu op zoek naar een voorsprong maar helaas ging het aan de andere kant mis. In buitenspelpositie kreeg een speler van Kampong in het DSOV strafschopgebied de bal en werd onver geduwd. Je zou denken dat de scheidsrechter het vlagsignaal van z’n grensrechter volgt. Deze scheidsrechter speelde echter z’n eigen wedstrijd en besloot tot een strafschop die niet gemist werd (2-1).

In een alles of niets poging werd de niet geheel fitte Ruben Karelse ingebracht waardoor er nog meer druk kwam op het doel van Kampong. Tot opluchting van het zeer kleine DSOV legioen (van Kampong was helemaal niemand te bekennen) kwam DSOV weer langszij door alweer Martijn Nelis die een voorzet in het doel kon tikken (2-2). Nog was het verhaal van Martijn niet over want vlak voor tijd kreeg hij nog een dot van een kans die hij in drie pogingen net niet kon verzilveren. Zo bleef het 2-2 en werd in ieder geval een puntje mee naar Vijfhuizen terug genomen.

Na een korte 3e helft was het de hoogste tijd om huiswaarts te gaan. De privé chauffeur was intussen ingeruild door een andere. Het was een lange sportdag...

Volgende week weer een uitwedstrijd. ZSGO/WMS is de tegenstander. Weer een mooie wedstrijd om punten te pakken.

Voor foto's van de handbalwedstrijd, klik hier voor het DSOV facebookalbum.