Voetbal: DSOV 1 - AGB 1 (1 - 4)

19 februari 2017 21:00

Zou DSOV er vandaag in slagen koploper AGB punten af te pakken?
Na het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen dit sterke team leek een herhaling met enkele afwezige basisspelers, laat staan een overwinning, er niet direct in te zitten.

De eerste helft liet AGB echter weinig zien van de superioriteit die dit team tot nu toe in deze competitie uitstraalt. DSOV kwam na een kwartier uit een kluts door Justin Losekoot op een verdiende 1-0 voorsprong. Het duurde daarna lang voordat AGB iets terug kon doen. Weliswaar zeer gedisciplineerd spelend (hun grootste kracht) werd alles in het werk gesteld om het DSOV moeilijk te maken maar onze mannen lieten weinig tot niets toe. De scheidsrechter onthield DSOV een geheide penalty toen het standbeen van Levi binnen de 16 onderuit werd gehaald, en zo voelde DSOV zich wel meerdere malen benadeeld door deze referee.

Helaas wist AGB even later de gelijkmaker te maken uit een voorzet van rechts waar Stein v.d. Kleij niet kon verhinderen dat de linkerspits z’n voet net voor die van hem kon plaatsen waardoor de bal in de linkerhoek kaatste: 1-1 daardoor bij rust na een goede eerste helft dus van DSOV, volgens de grensrechter van AGB zelfs na een sterker DSOV tot dat moment.

Het tweede deel van de match liet een ander beeld zien: AGB dat zich fysiek zowel als individueel-technisch de meerdere toonde, terwijl DSOV veelal achter de feiten aan liep, beter gezegd, moest lopen. Nadat het scorebord 1-2 te zien gaf (corner van rechts, hard ingekopt), brak er wat bij DSOV en was het eigenlijk eerder wachten op de1-3 dan dat de gelijkmaker er in zat. Zo verliep het dan ook: 1-3 werd het wederom uit een corner van rechts en de 1-4 viel uiteindelijk ook nog, uit een slecht verwerkte voorzet.

Hoewel een nederlaag tegen deze aanstaande kampioen er vooraf in zat, was er onder het publiek toch iets teleurstellends te bespeuren. Laten we het houden op een ietwat geflatteerde, maar wel verdiende overwinning voor AGB. Gezegd moet nog worden dat Stefan Rip een sterke wedstrijd speelde!

Nadat a.s. weekend voor DSOV voetballoos zal verlopen hopen we, tegen Kampong uit, weer een beroep te kunnen doen op Bryan Wilderom, Filip Deri, Mickey Brouwer, en Bianco en Joey Carolina.

Deze tussenliggende weken nog wat oefenen op de dode spelsituaties en de trouwe supporters gaan met goede moed naar Utrecht om DSOV de punten van Kampong te zien ontfutselen.

Uw tot het eind toe optimistische supporter.