Voetbal: DSOV 1 – Abcoude 1 (1-3)

5 februari 2017 19:30

Vandaag moesten onze mannen het opnemen tegen het sterke Abcoude, tweede in de competitie. Opmerkelijk als je bedenkt dat Abcoude vorig seizoen nog streed om behoud van een plek in de 2e klasse. Het werd een wedstrijd van een zeer effectief Abcoude met een onverslaanbare keeper en een kansen missend DSOV.

Uiteraard begon de wedstrijd met een aanval van pupil van de week Hassan Akkus die met de een door ballensponsor Verschoor Transport gedoneerde bal het doel van Abcoude mocht bestoken en natuurlijk scoren.

De grote mannen van DSOV begonnen goed deze middag. Hoewel Abcoude direct liet zien over een goed team te beschikken dat enthousiast ten aanval trok was het DSOV dat de beste kansen kreeg. Helaas bleek Abcoude een keeper meegenomen te hebben die had voorgenomen om z’n doel schoon te houden en dat ook met verve deed. Schoten op het Abcoude doel van veraf of van dichtbij werden gekeerd, kopballen, doorgebroken DSOV spelers, alles werd een prooi voor de keeper. Aan de andere kant bleek Abcoude dodelijk effectief en wist het de defensieve foutjes van DSOV genadeloos af te straffen. Niet lang nadat Bianco Carolina gewisseld moest worden vanwege een hamstring blessure werd het 0-1 na een misrekening in de DSOV defensie. Daarna volgden in de eerste helft nog twee doelpunten, ook weer door ongelukjes in de verdediging (0-2 en 0-3). Het DSOV legioen zag het met lede ogen aan en hield zich opvallend rustig. Met een 0-3 ruststand leek de wedstrijd dan ook wel gedaan.

Maar onze jongens gaven niet op. In de tweede helft werd direct het doel van Abcoude gezocht en al na een paar minuten leek het toch weer een wedstrijd te worden met een doelpunt van (natuurlijk) Ruben Karelse met een intikker uit een voorzet. De wedstrijd golfde daarna heen en weer waarbij de snelheid van de linksbuiten van Abcoude opvallend was. Zelfs ons snelheidkanon Joey Carolina had moeite de speler bij te houden. Ook de inworpen van Abcoude verdienen een speciale vermelding, meerdere spelers van Abcoude haalden zelfs de tweede paal wat voor veel gevaar voor het DSOV doel zorgde. Wellicht is er sprake van een handbaltrainer bij Abcoude? Maar het was DSOV dat de beste kansen kreeg. Ruben kwam alleen richting keeper maar kreeg de bal niet langs hem heen. Daarna de opperste kans, een penalty na hands in het strafschopgebied. Helaas wist ook nu de keeper van Abcoude de inzet van Ruben te stuiten. Zo bleef het 1-3 tot aan het eindsignaal.

Een teleurstellend resultaat tegen een goede tegenstander waarbij DSOV hier en daar net een tandje minder was. Een nederlaag met perspectief dus.

Volgende week....op naar Kampong in Utrecht dat een plekje boven DSOV staat. Meer informatie over een eventuele bus volgt.