DSOV 1 pakt uitoverwinning

14 september 2015 22:15

Daar is overwinning nummer 1

Vorige week nog werd met ruime cijfers van RODA'23 verloren, maar vandaag bleek dat de ploeg van trainer Anneese zich heeft herpakt. Anneese: "Ik ben wel tevreden, ik zie een stijgende lijn. De eerste helft heb ik een aantal mooie aanvallen gezien. Wel jammer dat we een warrige scheidsrechter hadden".
In een geheel nieuw uittenue, prachtig donkerblauw met rode accenten, gingen onze jongens op het hoge gras de strijd aan in Landsmeer. Zo kom je nog eens in leuke plekjes rondom Amsterdam. Bij IVV liggen zelfs familiare roots van onze trainer. Een overwinning zou dus voor hem zeer welkom zijn.
DSOV komt nog wel na een discutable toegekende goal (de bal was de lijn niet gepasseerd) op een 1 - 0 achterstand. Via doelpunten van Sander Claassen (penalty) en Maarten van Rijckevorsel , na een mooie aanval en dito voorzet van Stijn van der Kleij,wordt die achterstand weer omgebogen. IVV maakt - op het eigen, nogal hooggemaaide grasveld - gelijk maar die gelijkmaker komt net als de 1-0 uit de lucht vallen.
Nog voor de rust stelt DSOV orde op zaken; Jason Esseboom benut een strafschop (2-3) die was toegekend na een duwfout. In de tweede helft gaat IVV de lange bal spelen. DSOV krijgt het daarvan niet echt benauwd. In een van de counters wordt de 2 - 4 binnen geschoten door Martijn Nelis in de 85e minuut.
René heeft de afgelopen week tijd besteed om het elftal meer als een team te laten opereren. "Vandaag stonden we volgens mij meer als een team. We zijn nog steeds in opbouw. Ik denk dat we dit jaar als elftal wat later helemaal fit zijn dat we hadden gehoopt". Volgende week speelt DSOV thuis tegen Fortius dat nog geen punt behaalde, maar wel al 12 tegentreffers incasseerde.
Een goede gelegenheid voor onze jongens om dan aan het thuispubliek te laten zien dat er ook dit seizoen weer veel te genieten zal zijn. Zowel op de Zijdewinde als op al die merendeels nieuwe plekjes waar de uitwedstrijden worden gespeeld. Zeker de moeite om ook die wedstrijden te bezoeken. Tot zondag !