Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV 1 boekt mooie zege tegen Hooglanderveen (1-0)

12 december 2016 9:00

Op een grijs en toch wel fris ING sportpark Zijdewinde stroopt DSOV in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog één keer de mouwen op en weet daarmee Hooglanderveen op de knieën te krijgen.

Hoewel de ziekenboeg iets minder vol is dan een paar weken geleden is het voor trainer Remco van Poeteren nog steeds een gepuzzel om z’n team  samen te stellen. Vandaag ging DSOV van start met twee spelers uit de jeugdopleiding, Daaf van den Boogaard en Stijn van der Kleij. Later in de wedstrijd voegde invaller Bas Melman zich daar nog bij.

De wedstrijd begon zoals vele andere, een DSOV dat  wat moeite heeft zich aan te passen aan de tegenstander maar dat gaandeweg steeds beter partij geeft. Zo ontstond een wedstrijd die heen en weer golfde met kansen en kansjes aan beide kanten. De grootste kansen waren voor DSOV met een kopbal op de lat van Ruben Karelse en een vlammend schot van de sterk spelende Stijn van der Kleij.  De rust ging in met een brilstand.

Het was grijs en donker en dus stond bij aanvang van de tweede helft de veldverlichting al aan. Na rust een zelfde wedstrijdbeeld waarbij Hooglanderveen iets meer begon aan te dringen en nu de beste kansen kreeg. De verdediging met sluitpost Jesse Molenaar hield de boel echter droog en met uitvallen via onder andere de ook sterk spelende Filip Deri werd ook de verdediging van Hooglanderveen scherp gehouden. Tegen het eind van de wedstrijd bracht een van die snelle uitvallen succes voor DSOV. Een mooi dieptepass op Martijn Nelis, een afgemeten voorzet op Ruben Karelse en een welgemikte kopbal betekenden de 1-0 voor DSOV.

Het DSOV legioen werd er enthousiast van en het koor begon de bekende strijdliederen te zingen. Hooglanderveen probeerde de gelijkmaker te forceren maar met invaller Mo Tissoudali als extra verdediger kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar.

Een mooie overwinning dus waarmee het team en supporters met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan. Als in die winterstop de ziekenboeg (hopelijk) nog leeg loopt en het trainingskamp in Spanje net zo succesvol wordt als vorig jaar, dan staat ons nog een mooie tweede helft van het seizoen te wachten.

Als dan ook nog blijkt dat het 2e gewonnen heeft en ook de handbaldames weer een overwinning bijgeboekt hebben dan was het zeker een mooie dag voor DSOV. Jammer dat AZ verloor....