Voetbal: DSOV met 10 man ten onder tegen DCG (0-4)

27 november 2016 19:00

De wedstrijd van vandaag tegen het lager geklasseerde DCG duurde eigenlijk maar 1 minuut. Met een vroege rode kaart en een waslijst van geblesseerden was er geen redden aan.

Na het goede resultaat tegen Hoofddorp van twee weken geleden was er vooraf hoop op een overwinning tegen DCG dat op de voorlaatste plaats stond. Het werd echter anders.

Aan de lange waslijst van gebleseeerden kon bij het warmlopen al Bianco Carolina toegevoegd worden. Daarnaast was Martijn Nelis nog nauwelijks fit na de zware blessure die hij opliep tegen ZSGO/WMS. Desondanks stond hij in de basis. Spits Ruben Karelse was niet inzetbaar.

Pupil van de week Davy Schepers gaf het goede voorbeeld door de keeper van DCG te poorten en daarmee te scoren. Toen waren de grote mannen aan de beurt waarbij DSOV voortvarend van start ging. Bij de eerste de beste aanval ging de bal op gelegenheidsspits Thierry van Veen. Een DCG verdediger wist de bal echter te neutraliseren waarna Thierry om onbegrijpelijke redenen besloot de speler nog even een tik na te geven. De scheidsrechter was dit niet ontgaan dus kon Thierry al binnen 1 minuut met rood inrukken. Leuk (maar niet heus) voor z'n medespelers die nu voor de loodzware taak stonden om bijna de hele wedstrijd met tien man DCG van zich af te houden. Dat lukte met veel inzet en strijd en goed keeperswerk van Jesse Molenaar tot aan het einde van de eerste helft waarbij er soms zelfs nog wat kansjes voor DSOV waren. Echter in de 44ste minuut was het dan toch raak voor DCG met een mooie aanval en een ditto schot van buiten het strafschopgebied dat onhoudbaar voor Jesse het doel invloog (0-1).

Na rust kon DSOV nog goed weerstand bieden en zelfs op zoek gaan naar de gelijkmaker. Toen die niet kwam en langzaam de vermoeidheid begon toe te slaan kon DCG de voorsprong vergroten. Met een aantal rake aanvallen werd het in korte tijd 0-4. De wedstrijd was daarmee gedaan wat de scheidsrechter deed besluiten om geen tijd meer bij te trekken en zo was de eindstand dus 0-4.

Een zeer teleurstellende middag waarbij zelfs het DSOV legioen het een beetje liet afweten want de opkomst was matig te noemen.

Na afloop had Thierry nog het een en ander uit te leggen aan zijn medespelers.

Hopelijk is volgende week de ziekenboeg wat minder vol heeft trainer Remco van Poeteren wat minder kunst en vliegwerk nodig. Positieven punten van vandaag waren de rentree van Joey Carolina na een blessure en van Sander Klaassen die sinds de promotiewedstrijd tegen VVZA niet meer in actie was gekomen.