Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV wint verrassend uit bij Hoofddorp (0-1)

13 november 2016 21:15

Naar de wedstrijd van vandaag werd aan het eind van vorig seizoen al uitgekeken. Wedstrijden tegen Hoofddorp zijn immers iets speciaals en in competitieverband kwamen die al een aantal jaren niet meer voor.

DSOV heeft nog altijd te maken met een flink aantal geblesseerde spelers (we kijken bijv. reikhalzend uit naar de terugkeer van de al lang geblesseerde Brian Wilderom), maar toonde vandaag dat de door Remco van Poeteren in het veld gestuurde mannen het voor ploegen in deze klasse desondanks behoorlijk moeilijk kunnen maken.

Hoofddorp begon de wedstrijd met een licht overwicht en in de 15e minuut kwam DSOV goed weg na een klein misverstand tussen Jessey Molenaar en Jozef den Hollander. Even later was het echter aan de andere kant raak na een fout van de rechtsachter van Hoofddorp, waardoor Justin Losekoot alleen voor keeper Jan Ziere (wie kent hem niet) fraai in de rechter benedenhoek kon afronden.

Nadat Jozef nog tegen geel aanliep was het pas na 30 minuten dat Hoofddorp via hun enige gevaarlijke (linker-)spits dreigend kon worden.

In de 32e minuut werd een fraaie goal van wederom Justin Losekoot wegens hands afgekeurd nadat zijn directe tegenstander hem in de rug duwde waardoor de bal helaas tegen zijn arm kwam.

Tot de rust bleef het over en weer ongevaarlijk, hoewel een goede ingreep van Just van Wijk nog nodig was om de 1-0 voorsprong tot de rust te behouden.

Hoofddorp kwam na de pauze flink uit de startblokken, maar het was toch weer DSOV dat voor gevaar zorgde toen een goede voorzet van Stijn van der Kleij net werd naast gekopt door Ruben Karelse.

Daarna voerde Hoofddorp de druk nog meer op en ontstonden er gevaarlijke situaties voor ons doel. Jessey Molenaar hield zijn doel echter op soms miraculeuze wijze schoon. Gezegd moet trouwens worden dat de hele achterhoede van DSOV een topwedstrijd speelde, goed gesteund door het middenveld! Gezegd moet verder helaas worden dat het erg jammer was dat van de kant van Hoofddorp niets werd ondernomen tegen de irritante muzak-installatie van sommige zich supporters noemende aanwezigen!

Thierry v. Veen wisselde halverwege nog voor Tyrone Carolina, die kort daarna op geel werd getrakteerd. Ruben moest even later met een flinke enkelblessure het veld verlaten en voor hem kwam Levi Bouckaert het veld in, die ook al snel geel mocht incasseren.

In de 81e minuut redde Filip Deri DSOV door een inzet van de lijn te keren. Justin Losekoot had de wedstrijd op slot kunnen gooien toen hij alleen op de keeper van Hoofddorp af kwam, maar hij liet helaas na voor de 2e keer te scoren. Daaf v.d. Boogaard kwam de verdediging na de laatste wissel een paar minuten voor het eind nog versterken.

De Hoofddorpkeeper Jan Ziere kwam nog een aantal keren mee in de aanval bij corners in de laatste minuten, waardoor het billenknijpen werd voor de trouwe DSOV-aanhang. De scheidsrechter had kennelijk een kermishorloge aan de pols, want er kwam maar liefst 9 minuten speeltijd bij, waar alleen 2 minuten oponthoud wegens de blessure van Ruben bijgeteld hadden hoeven te worden.

DSOV mocht met een diepe zucht het laatste fluitsignaal begroeten, want het was een felbevochten, maar narrow, escape. Onze mannen verdienen een groot compliment door deze wedstrijd vooral door inzet te winnen!

Volgende week zijn we vrij en kunnen de (ook al wat langer durende) blessures hopelijk genezen!

Uw ondanks de après-skitonen enigszins onderkoelde reporter.