Facebook Toestaan Niet toestaan

Voetbal: DSOV 1 en ZSGO 1 delen de punten (2-2)

6 november 2016 22:00

Op een ondanks de regen toch goedbezocht sportpark Zijdewinde was het vandaag een voor beide teams belangrijk duel. Zeker DSOV kon de punten goed gebruiken.

Al vanaf de eerste minuut was het spannend want ZSGO ging meteen in de aanval en kreeg direct een grote kans. Gelukkig was het buitenspel en kwamen we goed weg. ZSGO bleef gevaarlijk en DSOV had het moeilijk onder de grote druk vandaan te voetballen. Maar net zoals vorige week lukte dat gaande weg en waren er aanvallen in beide richting waarbij steeds de laatste goede pass ontbrak. Zo ook in de 12e minuut toen Ruben Karelse de bal kreeg maar net niet kon afronden. Enkele minuten daarna gaf Stijn v.d.Kleij een mooie steekpass op Ruben maar ook nu net geen doelpunt. Maar in de 23e minuut kreeg DSOV een penalty na het het onderuithalen van Justin Losekoot in het strafschopgebied. De penalty ging hard in de linkerhoek binnen en zo was de stand verassend 1-0. De aanvallen bleven over en weer gaan waar DSOV geen geluk had bij een aanval waarbij de keeper van ZSGO de bal losliet, maar helaas kon dit niet omgezet worden in een doelpunt.

In de 33e minuut was het weer bijna raak voor DSOV, de doelpoging ging geheel voorbij aan de keeper maar de bal kwam net op de kruising terecht. Na een goede aanval van ZSGO kwam er toch een doelpunt voor ZSGO via Mario Rigters, en in de 42e minuut was het bijna weer raak via Barry Tjeertes maar die schoot via de buitenkant paal naast. Met wat geluk had DSOV kunnen gaan rusten met een 2-1 stand na een ver schot van Ruben Karelse die de doelman te ver voor zijn doel zag staan.

Na rust was het wederom een spannende strijd voor beide doelen. Na een snelle aanval van ZSGO kon Jesse Molenaar met een mooie redding een doelpunt voorkomen, maar in de 57e minuut was er weer een penalty voor DSOV na het onderuit halen van Martijn Nelis. Ook deze penalty ging er in, weer door Ruben Karelse.

In de 69e minuut ging Justin Losekoot naar de kant en Tyrone was zijn vervanger. Kort daarna kwam ZSGO langszij door een mooie vrije trap van Barry Tjeertes 2-2. ZSGO voerde de druk op maar gelukkig had Jesse een paar goede reddingen. In de laatste minuut was het nog bijna raak voor ZSGO door een lob van weer Barry Tjeertes maar deze ging gelukkig over. Ook DSOV kreeg nog een grote kans met een doorbraak en scrimmage voor het ZSGO doel maar ook hier geen doelpunt.

De inzet van het hele elftal was vanmiddag goed verzorgd en kon de goed leidende scheidsrechter na 90 minuten affluiten in een verder zeer sportieve wedstrijd. Jammer van de ogenschijnlijk zware blessure die Martijn Nelis aan het einde van de wedstrijd opliep.