Facebook Toestaan Niet toestaan

Een herfstzondagmiddagje DSOV

31 oktober 2016 17:15

Het was druk, het was gezellig en het was lekker gisteren op het DSOV ING complex. Debet daaraan waren natuurlijk de heropening van het clubgebouw en de wedstrijd DSOV tegen Pancratius.

De activiteitencommissie had alles uit de kast gehaald om er een mooi feest van te maken. Zo was de ingang getooid met een haag van ballonnen, er was een podium voor sprekers en voor de DJ, er was champagne, hapjes en natuurlijk waren er hamburgers. De toegangsdeur naar de nieuwe kleedkamers was vakkundig dichtgeplakt met een papieren foto van diezelfde ingang maar na een toespraak van de voorzitter waarin hij onder andere de bouwploeg, de aannemers en de vrijwilligers bedankte, mochten Gijs en Evie het clubgebouw heropenen door ballen door die papieren ingang te schieten en gooien. Dat lukte met een paar schoten en worpen en samen met een champagneproost was daarmee het clubgebouw heropend.

Nu ging de aandacht naar de wedstrijd DSOV – Pancratius. Een geduchte tegenstander die nog ging voor het periodekampioenschap. Daarbij heeft DSOV last van veel blessures en schorsingen en had trainer Remco van Poeteren moeten puzzelen om een zo sterk mogelijk team op de been te brengen.

Na het openingsdoelpunt van pupil van de week Wigo Hendriks bleek al heel snel dat Pancratius inderdaad die sterke tegenstander was zoals verwacht. Met snel positiespel werd DSOV direct onder grote druk gezet. Na een paar minuten was er al een grote kans die gelukkig voor DSOV gemist werd. Het DSOV legioen hield z ’n hart vast maar keeper Jesse, terug van een blessure, stond zijn mannetje en langzaam en vastberaden kwamen onze mannen een beetje onder de druk uit. Aan echte aanvallen en kansen kwam DSOV echter niet toe. Terwijl het legioen er wat meer vertrouwen in kreeg was het in de 34ste minuut dan toch raak. Met een mooie aanval en doeltreffende afronding was het 0 -1 voor Pancratius. DSOV kwam echter toch nog steeds beter in de wedstrijd en tot verbazing van vriend en vijand kwam het vlak voor rust langszij door een kopbal van Just van Wijk (1-1).

Die gelijke stand kon na rust helaas niet lang vastgehouden worden. Bij een wat ongelukkige verdedigende actie in het strafschopgebied kwam een speler van Pancratius ten val en dus was het penalty die onhoudbaar werd ingeschoten (1-2). Vlak daarna een enorme kans voor Micky Brouwer die een vrije doortocht had na een mooi steekpassje van Ruben Karelse. Helaas stuitte hij op de keeper. In het verdere verloop van de tweede helft bleef DSOV het proberen maar Pancratius hield vrij moeiteloos stand waarbij het zelf nog een keer gevaarlijk werd met een schot op de paal. Toch kreeg ook DSOV nog een grote kans. Invaller Tyrone Carolina kreeg de bal vlak voor het Pancratius doel onverwachts voor z’n voet maar z’n inzet ging over. Dat het vlak voor tijd uiteindelijk nog 1-3 werd door een moment van onachtzaamheid was voor de statistieken. Alleen de scheidsrechter maakte het nog spannend door vlak voor tijd geblesseerd te raken. Gelukkig kon hij de wedstrijd toch uitspelen. Eindstand 1-3.

Het publiek kon er vrede mee hebben en verlegde de aandacht al snel naar het nakaarten over de wedstrijd, over de verbouwing en ook een beetje naar de TV waar Feyenoord nog aan het spelen was.

Ondertussen was de DJ van dienst, geflankeerd door een zanger aangetreden en werd het steeds gezelliger. Ook de spelers van Pancratius konden de sfeer waarderen want ze bleven nog lang hangen.

De pers bleek het sportcomplex goed gevonden te hebben. Zo waren het Haarlems Dagblad en de HCNieuws aanwezig en ook Jason Houtkamp van Meerradio stond met de microfoon paraat. Hij heeft er een leuke sfeerreportage van gemaakt, klik hier. Vanaf 21:00 begint de rapportage over DSOV.

Ook onze oud trainer, maar nu fanatieke voetbalblogger Rene Anneese was aanwezig. Hij maakte op zijn eigen wijze verslag van de wedstrijd in zijn Haarlemsche Voetbalblog, klik hier.

Volgende week zonder feestelijke opening maar wel weer met een thuiswedstrijd voor DSOV. ZSGO/WMS komt op bezoek. Kom de mannen steunen, ze hebben het nodig en ze verdienen het