Voetbal: DSOV 1 wint van VVZA (4-2)

5 juni 2016 19:30

DSOV 1 doet goede zaken op weg naar promotie. Ook VVZA uit het verre Amersfoort werd terug naar huis verwezen.

Het was een warme klus vanmiddag voor onze helden. Gelukkig hield een windje de temperatuur nog een beetje op peil maar al met al was het weer toch een aanslag op de fitheid en conditie.

Een bomvol DSOV complex met muziek van DJ Davinci, petjes, toeters en balonnen beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Hendriks, vuurfakkels van het roemruchte vijfde bij aanvang van de wedstrijd, waarschijnlijk de hele voorraad toiletrollen van supermarkt Hoogvliet en inderdaad, dat zonnetje. Er was zelfs een live reporter van RTV Utrecht. De stemming zat er in.

Die stemming had nog veel beter kunnen worden als DSOV na een reuzenkans meteen al in de tweede minuut had kunnen scoren. Dat lukte echter niet zodat VVZA de tijd kreeg om in het spel te komen. Het bleek een heel andere tegenstander dan SV Houten dat eerder door DSOV werd opgerold. Met iets minder veldspel toonde het in de eerste helft een veel grotere dadendrang waardoor het af en toe gevaarlijk kon worden voor het DSOV doel. Maar, net als in voorgaande wedstrijden, stond de DSOV verdediging als een huis en stond het geen tegengoal toe. Ook DSOV lukte het niet meer om grote kansen te creëren behalve op een moment dat Joey Carolina doorbrak en werd gevloerd. De vrije trap leverde echter niets op zodat de rust met een 0-0 stand werd gehaald.

In de rust werden door de jeugd de ballonnen opgelaten. Wie weet hoe ver die komen. Waarschijnlijk ergens in het Zuid-Westen want daar trokken ze naar toe. Misschien wel ergens in Engeland?? Voor de winnaar staat in ieder geval een lekkere maaltijd in eetcafé Sjiek te wachten.

In de tweede helft brandde de strijd pas echt goed los. DSOV kwam als een raket de kleedkamer uit. Al na een paar minuten wist de goed spelende Tim Schoenmaker het net te vinden (1-0). Nadat Martijn Nelis niet lang daarna in het strafschopgebied was gevloerd was het weer Tim die de strafschop onberispelijk in schoot (2-0). Het werd nog mooier toen Joey Carolina goed aangespeeld werd en na een rush via de keeper kon scoren (3-0).

Met nog een half uur te spelen deed VVZA nog wat terug, ook via een strafschop nadat Just van Wijk zijn tegenstander in het DSOV strafschopgebied wat ongelukkig ten val had gebracht. Ook deze penalty ging er onhoudbaar in (3-1). Vlak daarna werd de hoop van VVZA op een dragelijke stand alweer de grond in geboord. Na een prachtige aanval waar weer Joey in was betrokken tekende Martijn Nelis met een harde knal in het doel de 4-1 op. Het DSOV publiek stond op de banken en VVZA stond op instorten. Een drietal opgelegde kansen van DSOV gingen er net niet in. Daarmee bleef het toch een beetje spannend hoe de eindstand zou worden. VVZA bleef het proberen en bij DSOV kwam er, wellicht door vermoeidheid, wellicht door blessures toch een beetje de klad in. Het kon de bal niet meer vast houden en de verdediging kwam te vaak onder druk. Zo kon VVZA toch nog een doelpunt maken (4-2). DSOV kreeg daarna nog een enorme kans maar invaller Darryl Haime kreeg de bal niet tussen de palen. Eindstand 4-2 dus.

Wat teleurgestelde gezichten bij onze helden over de twee tegengoals maar daarbij vergaten ze het goede spel en de mooie overwinning. Het Vijfhuizense publiek had in ieder geval genoten.

Op het nog steeds zonnige en warme terras bleef het natuurlijk nog lang napraten.

Volgende week met de bus naar Amersfoort om onze mannen naar de tweede klasse te schreeuwen en toeteren! Meer nieuws daarover volgt.