Voetbal: DSOV 1 door naar de volgende ronde in nacompetitie

29 mei 2016 18:45

Na de mooie overwinning vorige week op S.V. Houten bleek DSOV vanmiddag in de uitwedstrijd alweer de sterkste (1-3).

Een druk weekend in Vijfhuizen. Een feesttent op het evenemententerein en dan weet je het wel, dan kan de Feestweek Vijfhuizen niet ver weg zijn. Dat klopte ook, op vrijdag een U2 band, op zaterdag de bekendmaking van het thema en de miss en op zondag een hardloop evenement plus talentenshow. Genoeg gelegenheid dus voor het team en legioen om van slag te raken. Maar niets was minder waar....

Ruim op tijd arriveerde de wel wat te lege bus (velen waren toch maar met eigen vervoer gekomen) maar net op tijd de vijf stoere DSOV wandelaars die om middernacht waren vertrokken om om tien voor twee te arriveren na een wandeltocht van 55km. Daar had hoofdsponsor Peter Hendriks een zitje voor ze voorbereid voor een koel biertje. Daar kon niet te lang van worden genoten want de wedstrijd stond intussen op het punt te beginnen.

Het spelbeeld leek op een kopie van de thuiswedstrijd. Een sterk startend Houten drong meteen aan wat al in de derde minuut een grote kans opleverde. Maar net zoals vorige week kreeg Houten de bal niet tussen de palen. Na ongeveer een kwartier kon DSOV aanklampen en ook aan kansen gaan denken, waarbij snelle uitvallen de basis waren. Zo golfde het spel in hoog temp heen en weer, waarbij het geluk soms aan de zijde van DSOV hing, want doelman Jesse Molenaar had af en toe het houtwerk van z'n doel nodig om deze schoon te houden. Omstreeks de 23ste minuut was er weer zo'n snelle DSOV aanval. Jason Esseboom gaf de bal door aan Martijn Nelis die bekeken de bal langs de keeper in het doel schoot (0-1). Het DSOV publiek op de lekker droge tribune keek elkaar opgetogen maar ongelovig aan. Dit betekende dat Houten wel vijf keer zou moeten scoren om door te gaan. Het werd echter voor Houten nog erger. Vlak voor rust wist Maarten van Rijckevorsel op rechts van het doel van Houten de bal met een uitschuifbeen over de doelman en in het doel te wippen (0-2). De spelers van Houten lieten zich verslagen op de grond vallen. Een degradatie kwam nu wel heel dichtbij.

Na rust, net als vorige wedstrijd, alweer een aandringend Houten dat voor z'n laatste kansen ging. Maar naarmate de minuten wegtikten leek de overtuiging er uit te gaan. Er was een kleine opleving toen DSOV wat vermoeid of wellicht minder geconcentreerd begon te ogen. Omstreeks een kwartier voor tijd was een schot vanaf de rand strafschopgebied keeper Jesse te veel (1-2). Verder liet DSOV het niet gaan. Er kwam nog een geweldige kans voor invaller Jeroen Somers maar zijn bal ging voorlangs. Jeugdspeler William Rip kwam de vermoeide Martijn Nelis vervangen en kon in de laatste vijf minuten van dichtbij meemaken dat DSOV toch nog een keertje scoorde. Jason Esseboom kreeg een bal voor z'n voeten, omspeelde de keeper en schoof rustig in (1-3). Het was over en uit voor Houten en feest voor DSOV. Op naar de volgende ronde.

Een heel sterk optreden van onze mannen. Complimenten.

Tijdens de comfortabele weg terug in de bus kon er nog even nagekaart worden en werd bekend dat de volgende tegenstander VVZA uit Amersfoort was geworden, dat verassend Arsenal uitschakelde.