Voetbal: DSOV 1 periodekampioen na overwinning tegen Hercules Zaandam (4-3)

8 mei 2016 21:30

Het was een goede dag voor de niet Ajax fans op het DSOV complex. DSOV 2 won in de ochtend ruim en stevent af op een kampioenschap, DSOV 1 won in de middag een periodetitel. Tja, en voor de Ajax fans was het wat minder….

Met een paar dagen mooi weer zat er al een top DSOV terrasdag er aan te komen en dat was ook zo. Het was warm en zonnig maar met een verkoelend briesje prima uit te houden voor het publiek. Voor de spelers misschien wat minder want voetbal is niet gemaakt voor tropische tempraturen.

De wedstrijd werd spectaculair. Een eerste helft waarin DSOV de bovenliggende partij was maar eigenlijk geen goed voetbal liet zien. Teveel lange ballen die door de wind op een andere plek terecht kwamen dan bedoeld. Toch kreeg DSOV een reuzekans toen Joey Carolina in het strafschopgebied van Hercules een duw kreeg en de scheidsrechter op de stip wees. Daarnaast kreeg de overtreder een tweede gele kaart en dus rood. Helaas miste Jason Esseboom de strafschop. DSOV probeerde tegen tien man de teleurstelling weg te spelen maar dat lukte niet best. Erger nog, zo’n tien minuten later werd door Hercules een bal achter de DSOV verdediging gelegd waardoor de spits alleen op keeper Jesse Molenaar afkwam. Jesse blokte de bal maar ook de speler en dus was het dit keer strafschop aan de DSOV kant en een rode kaart voor Jesse. De spits van Hercules deed het beter dan Jason want deze bal ging er in en dus stond DSOV tegen een onverwachte achterstand aan te kijken (0-1). Met deze stand werd de rust bereikt.

Na rust met wind mee kwam DSOV beter uit de startblokken en al snel werd de belangrijke gelijkmaker gescoord. Joey Carolina speelde op rechts met één beweging twee verdedigers uit, waarna zijn strakke voorzet snoeihard door Jason Esseboom werd ingeschoten (1-1). DSOV en vooral het duo Joey en Jason waren nu op stoom. Een slechte uittrap van de keeper van Hercules kwam voor de voeten van Joey. Zijn voorzet leek langs Jason te gaan maar met een uitschuifbeen en een mooi tikje wist Jason de bal toch in het doel te werken (2-1). Het was nogmaals Joey die met een snelle rush het strafschopgebied instormde en daar gehaakt werd; penalty dus. Dit keer mocht Tim Schoenmaker het proberen. Zijn schot ging er dit keer wel in en dus was het 3-1. Hercules probeerde aan te dringen maar Lars van Santen, als vervanger van Jesse, wist een paar gevaarlijke schoten op doel keurig te neutraliseren. Er kwam ruimte en dat was voor Joey reden om nog eens langs rechts op te stomen. Weer was zijn pass op Jason op maat en weer was Jason koelbloedig (4-1). De wedstrijd leek gespeeld maar DSOV werd slordig of wellicht vermoeid. Een kopbal ging langs Lars en het was opeens 4-2. Toen het zo’n vijf minuten voor tijd nog 4-3 werd was het nog even billenknijpen maar de eindstand 4-3 bleek bepaald en dus konden we weer een mooie overwinning voor onze mannen optekenen.

Daarna verlegde het publiek de aandacht op de TV in een bomvolle maar loeiwarme kantine. Wie zou landskampioen worden in de eredivisie? Wat het uiteindelijk werd was te zien aan de gezichten van de twee notoire PSV fans, de gebroeders Marcel en Hans Groot. Met een lach van oor tot oor, die er ook niet meer af te krijgen was, lieten zij zien dat PSV aan het langste eind had getrokken. Zelfs zijn legendarische “wiggle wiggle” werd door Marcel in al zijn enthousiasme ingezet. De Ajax fans kwamen daarentegen met een gezicht als een oorwurm naar buiten.

Ondertussen bleken de uitslagen in de 3e klasse  erg gunstig voor DSOV geweest te zijn. Met de gelijkspellen van Arsenal en Diemen bleek DSOV niet meer te achterhalen in de strijd om de periodetitel. Dat betekende opeens een periodetitel voor DSOV wat natuurlijk toch weer reden was voor een feestje. Voor de bloemen was het te laat want Joop, de vaste DSOV bloemenman het zijn boeltje al ingepakt. Die bloemen komen dus nog.

Felicitaties aan onze mannen en felicitaties aan trainer Rene Anneese die, ondanks de matige resultaten in de eerste helft van het seizoen, steeds volgehouden heeft in een periodetitel te geloven. Dat geloof is nu bevestigd. Op naar de nacompetitie!!