Voetbal: DSOV beloont zich niet en verliest van AGB (0-2)

10 april 2016 21:30

Twee ploegen die niet veel van elkaar onder deden maakten er een mooie pot van. Helaas vergat DSOV de kansen te verzilveren waarna AGB aan het einde van de wedstrijd dat wel deed.

Een vol huis vanmiddag op het DSOV complex want alle drie vertegenwoordigende teams konden aan de bak. De dames handbal beten de spits af, daarna de mannen voetbal en weer daarna de dames voetbal. Het was dus een drukte van belang op deze prachtige middag met een mooi zonnetje maar een dun windje.

De DSOV mannen moesten tegen koploper AGB, een geduchte tegenstander. Maar al vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat het team geheel niet onderdeed voor deze koploper. In een zeer sterk eerste kwartier werd AGB direct onder druk gezet en onstonder er kansjes. Na dat kwartier kwam AGB beter in het spel en kwam een paar keer door maar zonder keeper Jesse Molenaar verontrust te maken. Zo golfde het spel heen en weer met goed spell en was er echte sprake van een topper. Vlak voor rust kreeg DSOV een enorme kans toen Joey Carolina vlak voor het AGB doel op de lat kopte. Ook de rebound ging er niet in. Zo ging de rust in met een 0-0.

Na rust kreeg DSOV echte de overhand en moest AGB alle zeilen bijzetten. Er kwamen een paar grote kansen maar de grootste moest nog komen. Na een prachtige en snelle aanval via Joey Carolina en Brian Wilderom op rechts en een voorzet op Maarten van Rijckevorsel werd de bal door Maarten veel te wild ingeschoten en ging daarmee huizenhoog over het AGB doel.

Tja, en dan die oude voetbalwijsheid weer. Nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Een aanval van AGB belande op links een vrijstaande AGB aanvaller die wel doeltreffend raak schoot (0-1). Met twee dompers, vlak achter elkaar had DSOV zichtbaar moeite. Daarbij ging AGB wat gemakkelijker voetballen. Met nog een kwartier te spelen ging DSOV alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk niets toen AGB met een mooie vrije trap vanaf grote afstand de bal over Jesse in het doel liet dwarrelen (0-2). DSOV had verder de kracht niet meer om nog iets aan deze stand te doen. Eindstand 0-2 dus waar AGB uitzinnig blij mee was.

Het publiek was teleurgesteld met de uitslag maar niet met het spell. Het was een echte topper. In de race om een periodekamoioenschap doet DSOV nog volop mee.

Ook de dames handbal redden het niet. Na bijna de hele wedstrijd voor gestaan te hebben verloren ze op het laatst met 21-22 van Dynamo.

De voetbaldames gingen ook de teil in. Tegen OSV werd met 0-3 verloren.