Voetbal: DSOV 1 wint in Amsterdam Noord tegen Buiksloot (0-1)

3 april 2016 20:30

Weer winst maar geen mooi voetbal.

Vandaag trok het DSOV legioen naar Buiksloot in Amsterdam Noord.
Waar ooit de helden van welleer bij Volewijckers veel publiek trokken is het complex vanmiddag meerendeel bevolkt door de DSOV aanhang. Het zonnetje maakt het heerlijk om er eens goed voor te gaan zitten. Onze mannen hebben namelijk de afgelopen weken de verwachtingen dusdanig hoog gesteld met leuk voetbal en veel doelpunten.
Het hobbelige grasveld (even wennen na vele wedstrijden op de kunstgrasvelden) werkt niet mee en onbewust misschien ook wel de gedachten dat we toch wel winnen......

Maar toch kan het meegereisde publiek al na 6 minuten het eerste doelpunt van Maarten van Rijckevoorsel vieren; 0-1. Wordt het weer zo'n mooie middag als de afgelopen weken en gaan we met een grote overwinning naar Vijfhuizen terug ?
NEE !
De trainer van Buiksloot is blij dat hij een elftal op de been kan brengen en heeft daarin toch best nog wel wat goede voetballers gevonden die onder het genot van een zonnetje een balletje willen trappen. Er zijn wat gevaarlijke aanvallen aan beide kanten maar de rust wordt met 0-1 bereikt. De tweede helft is van DSOV-zijde niet zoals we gewend zijn. Veel slordig balverlies, te nonchelant en zelfs een kans voor Bianco die hij op de doellijn nog over weet te werken. Het is dus zo'n middag waar het niet lukt om sprankelend voetbal te spelen en afstand van de tegenstander te nemen.
Pluspunt is dat we ondanks alles toch de 0 weten te houden, de drie punten mee naar Vijfhuizen nemen en we hopelijk in ieder geval geleerd hebben van deze wedstrijd.

De overige uitslagen in de poule doen toch een glimlach op de gezichten naar voren komen. We lopen iets uit op de concurrenten voor de derde periode, dat dan weer wel.
Dinsdag en donderdag weer scherp trainen en toeleven naar de thuiswedstrijd tegen AGB, de koploper. Als een ieder dan weer scherp is zal het thuispubliek vast weer een mooie wedstrijd kunnen zien en wellicht blijven dan de drie punten in Vijfhuizen.