DSOV verslaat koploper Arsenal

13 maart 2016 21:30

Ons vlaggeschip blijft de punten vergaren en gaat op kop in de 3e periode

DSOV pakt in laatste kwartier de overwinning tegen koploper Arsenal

Arsenal probeerde direct vanaf de aftrap wat meer druk op het DSOV doel te geven, dat lukte, maar keeper Jessie voorkwam met goed ingrijpen een tegendoelpunt.

Tot de 75ste minuut leek het er niet op dat het verschil zo groot zou worden in de eindstand. Arsenal en DSOV waren gelijkwaardig aan elkaar. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. De openingstreffer kon aan beide kanten vallen, maar zoveel kansen waren er voor beide ploegen niet.Zo kreeg Mitchell Piqué namens de thuisploeg uit een vrije trap een goede mogelijkheid op de 1-0, maar zijn schot met een lastige curve werd uiteindelijk goed gekeerd door keeper Jessie Molenaar.

Een knap doelpunt van aanvoerder Bianco Carolina, een kwartier voor tijd, doorbrak de ban. Arsenal nam wat meer risico en DSOV bleef rustig de kansen afwachten op een 2e treffer. Brian Wilderom kon met een kopbal die via de onderkant van de lat binnenviel de DSOV aanhang en bank wat meer lucht geven (0-2). Het voorjaarszonnetje gaf een warm gevoel bij deze voorsprong. Zo kon trainer Rene Anneese de moegestreden Tim naar de kant halen en Martijn Goedknecht inbrengen.Helaas moest Martijn na nog geen 10 minuten alweer naar de kant met een vervelende heupblessure en werd vervangen door Martijn Nelis
Brian gaf met zijn 2e doelpunt van deze middag,  door de benen van de keeper, de wedstrijd haar eindstand van 0-3. De pass van Hernan kwam precies op maat.
Zo bereikte DSOV voor het eerst dit seizoen een clean sheet door een goede teamprestatie en staat het bovenaan in de 3e periode. Volgende week komt er weer een koploper op bezoek in Vijfhuizen. Met de support van onze jeugd hopen we opnieuw op een mooie overwinning en natuurlijk een goede wedstrijd tegen OSV. Het was vandaag weer genieten en zoals Rene het benadrukte "een grote mannenwedstrijd"