Verslag Geelwit VR1 - DSOV VR1, 21 februari 2016

22 februari 2016 6:30

Eindelijk mochten de dames van DSOV vandaag ook aan de tweede helft van de competitie beginnen. Onze laatste wedstrijd was die op 6 december vorig jaar, uit bij Always Forward in Hoorn. En alsof het bijna elk weekend zo is, net als die zondag, stond er ook nu een windkracht 7 a 8 recht over het veld.

Eindelijk mochten de dames van DSOV vandaag ook aan de tweede helft van de competitie beginnen. Onze laatste wedstrijd was die op 6 december vorig jaar, uit bij Always Forward in Hoorn. En alsof het bijna elk weekend zo is, net als die zondag, stond er ook nu een windkracht 7 a 8 recht over het veld. Met enige vertraging vanwege het uitlopen van de wedstrijd van 11.00 uur werd er om 13.10 uur afgetrapt. De 1e helft met orkaan tegen, wat ook goed aan het spelbeeld was te merken. Wij kwamen amper van de eigen helft af en waren erg onrustig aan de bal, terwijl Geelwit wel een rustige opbouw had. Het leek ook alsof de dames van Geelwit net wat feller waren waardoor ze steeds net iets eerder bij de bal waren. Door de constante druk van de tegenstander en de onrust van onze kant bleef het niet lang 0-0. Door aarzelend ingrijpen keken we na ongeveer 15 minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna werd Geelwit wat slordiger en werd het spel van onze kant iets meer  gestructureerd.  Helaas wist Geelwit vlak voor rust toch nog een keer te scoren waardoor we met een 3-0 achterstand aan de thee gingen.

Na een rust van 20 minuten (de scheids nam er rustig de tijd voor) mochten onze dames met orkaan in de rug spelen. Ondanks het feit dat Geelwit de beter voetballende ploeg bleef kwamen wij wel beter in ons spel. Nadat Isa alleen voor de keepster vergat om de hoek uit te zoeken, was het even later dezelfde Isa die een prachtige voorzet van Anouk prima in kopte, 3-1! En omdat Geelwit wel mogelijkheden kreeg maar die niet wist te benutten, bleef er hoop op een beter resultaat voor onze dames. Helemaal toen Nina, die in de tweede helft in het veld was gekomen voor Lizan, één van de vele mooie corners van Anouk het doel in liep. Helaas voor onze meiden zat er niet meer in en was het zelfs Geelwit dat door een door Laura geblokt schot op 4-2 kwam. Door de harde tegenwind ging deze bal niet over de goal maar verdween die net onder lat achter een kansloze Danique. Jammer genoeg was de tank toen leeg en zat er voor onze moegestreden meiden niet meer in.

Meiden, vergeleken met de 2 eerdere ontmoetingen met Geelwit dit seizoen, was deze 4-2 zeker geen slecht resultaat. (Op 23 augustus verloren we met 2-11 in het bekertoernooi en op 4 oktober in de competitie met 1-8.) Komende zondag geen wedstrijd en op 6 maart thuis tegen Alliance, de ploeg die met evenveel punten 1 plaatsje boven ons staat, succes!