Prima start van de 2e competitiehelft voor DSOV met een 2-1 overwinning op IVV

24 januari 2016 20:30

Het was even afwachten hoe onze mannen uit de winterstop zouden komen. Na een teleurstellende 1ste helft van de competitie met veel blessures zou het tweede deel beslist beter moeten gaan. Een aantal spelers zijn nu weer inzetbaar. Daarbij was een goed trainingskamp in Spanje een mooie opmaat voor succes tegen IVV.

Spanning in het veld en langs de lijn, vandaag zouden drie punten gepakt moeten worden. Dat zou namelijk een mooie start van de tweede helft van het seizoen betekenen maar ook een stap uit de degradatiezone. De pers was aanwezig, de kenners waren er en het overige publiek was er ook klaar voor. Hoe zou het gaan?

Het bleek al snel dat DSOV de betere partij was. Beter veldspel en druk op de IVV verdediging. Al na zo’n 5 minuten leek het erop dat DSOV een penalty zou krijgen toen een DSOV aanvaller in het IVV strafschopgebied gevloerd werd. De scheidsrechter was er echter niet van onder de indruk en dus ging het spel door. Het was moeilijk door de IVV barrière heen te breken. Steeds was er een IVV been of ander lichaamsdeel die de aanval of het schot kon neutraliseren. Zelf kwam IVV nauwelijks aan aanvallen toe. De stand tot de rust bleef daarmee op 0-0.

Na de rust eenzelfde beeld. Tot een splijtende dieptepass Brian Wilderom in stelling bracht. Zijn voorzet werd door de mee opgekomen Jason Esseboom feilloos ingetikt (1-0).

IVV moest nu de verdedigende stellingen verlaten en er ontstond meer ruimte. Er ontstonden ook kansen voor IVV maar keeper Jesse Molenaar, die in de eerste helft nog af en toe wat weifelachtig was, had zich duidelijk herpakt en stopte een tweetal geheide IVV kansen. Een lange pass op rechts werd door Joey Carolina met zijn snelheid op waarde geschat. Met een leep passje gaf hij Maarten van Reickevorsel een schietkans die door Maarten niet gemist werd (2-0). Dit gaf lucht en aangezien bij DSOV achterin de boel aardig onder controle was lek de wedstrijd gespeeld. Een onverwacht tegendoelpunt zo’n tien minuten voor tijd maakte de laatste minuten van de wedstrijd nog spannend maar DSOV wist de overwinning binnen te slepen en de drie punten bij te tikken. Opgetogen gezichten alom. Het werd dus nog erg gezellig in de kantine, ook al omdat IVV zich een sportief verliezer toonde en nog lang bij DSOV bleef nakaarten.

Man of the Match werd de van een zeer lange blessure teruggekeerde Brian Wilderom.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Fortius. Nog een overwinning zou heel mooi zijn!