Voetbal: Met een nederlaag tegen AFC34, (1-3) weer geen punten voor DSOV

10 oktober 2021 20:30

Met twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden is DSOV niet goed begonnen maar onder het motto “: met een nederlaag komt een overwinning steeds dichterbij” werd er vanmiddag vol goede moed afgetrapt tegen AFC 34 uit Alkmaar in een wedstrijd die gesponsord was door onze eigen Clubkledingwinkel.

Pupil van de week Jari Hendriks stond wat zenuwachtig maar vol goede moed aan het hoofd van beide teams en leidend trio bij het betreden van het veld. Een openingsdoelpunt was dan ook onvermijdelijk.
2Q9A6527.JPG

Het verloop van de wedstrijd was vergelijkbaar met voorgaande wedstrijden. Een wat breiend DSOV zonder teveel stootkracht en een daadkrachtiger AFC34 dat steviger de duels inging en dus vaker de bal wist te veroveren. Al in de 9e minuut resulteerde dit in een kans voor AFC3 waarbij DSOV keeper Tarek Kharboutli van dichtbij getest werd. Met een mooie safe wist hij een vroege achterstand te voorkomen.

Hoewel AFC voortdurend dreigend was bleven echt grote kansen uit. Aan de andere kant had de verdediging van AFC34 het redelijk gemakkelijk om de spaarzame paar doelgerichte pogingen van DSOV onschadelijk te maken. Net nadat de kenners van het Kennerslaantje dachten dat de rust met 0-0 gehaald kon worden kwam in de 41ste minuut AFC34 toch op voorsprong. Een van richting veranderd schot van afstand van Guillome Rijssel liet keeper Tarek kansloos. Hoewel onze scorebordoperator Pieter nog hoopvol 1-0 op het scorebord toverde was de stand toch echt 0-1.
2Q9A6684.JPG

De tweede helft was nog maar kort op gang of de tweede tegentreffer was in de 50ste al een feit. Een (alweer) verloren duel op het middenveld gaf de aanval van AFC34 de kans om de bal vanaf rechts  strak voor te zetten waarna Ties Glas van dichtbij de bal in kon tikken. De wedstrijd leek gespeeld maar toen Noud Kaagman in de 54ste minuut opeens vanaf de 16 meter met een mooi schot de 1-2 aantekende leek de boel toch wat te kantelen. DSOV kreeg wat meer bravoure en AFC34 werd wat onzeker. Duels werden nu wel gewonnen en eindelijk kwam DSOV een paar keer gevaarlijk door. Zoals bij een grote kans in de 76ste minuut van Vince de Kwant die een lange bal perfect meenam maar helaas net iets te eenvoudig inschoot zodat AFC34 keeper Mike Wesselink toch vrij eenvoudig kon stoppen.

Helaas werd het DSOV offensief in de 80ste minuut gesmoord toen AFC34 een penalty toegewezen kreeg nadat een AFC aanvaller in het strafschopgebied vastgehouden werd. Spits Amin Charik wist daar wel raad mee en knalde de bal naar de 1-3. Dat was teveel voor DSOV dat daarna nog een keer goed wegkwam bij een kans van AFC34.
2Q9A6803.JPG

De derde nederlaag was een feit bij het affluiten van de goed leidende scheidsrechter Robbie Tiesinga. Tot Man of the Match voor DSOV werd Joey de Kruif uitgeroepen.

Weer een domper met een nieuwe nederlaag maar wel een lichtpuntje met het doelpunt en het betere spel in de 2e helft. Daar kunnen onze helden op voortborduren.

Een eventuele zure stemming op het DSOV terras werd als snel weggezongen door een ingevlogen zanger met DJ entourage en het bleef daardoor nog lang gezellig op het DSOV terras.

Volgende week uit tegen Kampong dat vandaag Hoofddorp met 1-5 opzij zette. Bij deze een oproep aan het gehele DSOV legioen om onze mannen aan te moedigen. Kampong is de grootste omni-sportvereniging van Nederland met meer dan 6.500 leden dus we zullen ons daar niet alleen voelen.