Voetbal: DSOV verliest ruim van Hillegom (4-0)

4 oktober 2021 9:30

In het Leidsche zingen ze vandaag “hebben we gelachen op die dag voor dierendag…….”
Helaas was er voor onze Roodwitte Helden en hun supporters vandaag weinig reden tot lachen.

Het schitterende complex van SV Hillegom lag er sompig bij, voor zover dat kan met een kunstgrasveld. De kassier was vandaag ingewisseld voor een set beveiligers die met de nodige zorgvuldigheid van alle bezoekers de Corona QR code checkte. Tot zover alles veilig.

De scheidsrechter van dienst diende in allerijl nog vervangen te worden maar om 14.00 uur stonden beide teams te springen in hun tuig om de wedstrijd aan te vangen. DSOV brengt de bal aan het rollen en na enig aftasten van beide kanten blijkt de referee het welletjes te vinden. De Hollandse krakers die vanuit het clubhuis over de tribune en het veld rollen spelen het arbitrale trio parten.
Blijkbaar had de leidsman er maling aan wie er op vakantie wilde van het geld van Ome Jan.

Na enig oponthoud is Willeke Alberti het zwijgen opgelegd en hervat DSOV de wedstrijd prima met kansen voor Vince de Kwant in de 14e minuut met een afstandsschot dat met moeite door de keeper van Hillegom gepareerd wordt en in de 16e minuut wordt Nick Wals in scoringspositie gebracht.
DSOV deelt wat speldenprikjes uit maar SV Hillegom breekt in de 21e minuut door de verdediging heen waarna de uitkomende Tarek de spits van Hillegom dermate onreglementair hindert waardoor deze de 100 % scoringskans slechts in het zijnet drapeert. Een penalty is het gevolg en Niels van Veen stuurt Tarek de verkeerde hoek in. De 1-0 staat daarmee op het scorebord.

SV Hillegom neemt het heft in handen en laat DSOV onmachtig. Vanuit een corner wordt de bovenkant van de lat getoucheerd en Maurice van der Neut scoort de 2-0 vanaf de tweede paal met een fraaie volley.
DSOV zet hier in de 36e minuut nog een fraaie scoringskans tegenover maar helaas werkt Roberto de Ramdani de door Hicham aangegeven voorzet naast.
Als in de 38e minuut de DSOV verdediging geklopt wordt na een diepe bal van 40 meter veegt Menno van Gurp nummer 3 tegen de touwen.

Wellicht tijd om wat zaken recht te zetten in de kleedkamer.

Roberto wordt gewisseld voor Noud Kaagman, een verse kracht in de aanvalslinie.

Helaas is de tweede helft slechts een formaliteit. Waar we in het verleden een 3-0 achterstand nog om konden buigen in een gelijkspel zit dat er vandaag niet in. SV Hillegom laat DSOV voetballen maar laat zich niet meer verrassen. Nadat Niels van Veen in minuut 51 de 4-0 aantekent druipen diverse aanhangers van onze Roodwitten reeds af richting Vijfhuizen. Atul vervangt Bianco nog maar het vizier kan al op volgende week gezet als we AFC’34 uit Alkmaar ontvangen.
Ook een pittige tegenstander (vandaag 1-2 winst op Kampong). Een goed resultaat tegen deze ploeg zou een flinke opsteker zijn om de weg naar boven in te zetten.