Facebook Toestaan Niet toestaan

Handbal: DSOV Dames 1 pakken winst in laatste seconde (19-18)

5 oktober 2015 9:00

Een zinderende wedstrijd, VIDO 1 (Purmerend) die al verschillende wedstrijden heeft verloren met 1 punt verschil moest het opnemen tegen DSOV in Vijfhuizen. De vrouwen van DSOV waren dus gewaarschuwd, een sluwe, sterke en snelle ploeg moest bestreden worden.

In de beginfase ging de strijd gelijk op. VIDO had de openingsscore, DSOV volgde direct via Kim van Bentem (1-1). Hierna was er qua score 6 minuten lang niets te melden maar de strijd was enorm, DSOV en VIDO hielden elkaar in evenwicht en in de 7e minuut kon DSOV eindelijk de score hervatten. VIDO deed hetzelfde en na 10 minuten stond er 4-4 op het scorebord. Fleur v.d Boogaard en Nadine van Haaster zorgde voor een 6-4 in het voordeel van DSOV. Een belangrijk moment, een marge werd opgebouwd die later in de wedstrijd nog goed van pas zou komen. De meiden van DSOV waren gretig, vormde een collectief en hadden eigenlijk maar een doel, overwinnen!

DSOV kon deze voorsprong even volhouden tot een 8-6 stand via Deborah den Butter en Aimee Kuipers. De spanning was enorm en in de laatste fase van de 1e helft was het toch VIDO die voorbij kon streven naar een ruststand van 8-10. Nu dus 2 punten achter en dat werden er in de 2e helft al snel 3. Toch was het weer DSOV die de boel ging herstarten en een versnelling hoger gingen draaien. Aimee Kuipers zorgde met 2 fraaie treffers voor de aansluiting (12-13). Wie zal dit overwinnen? Beide teams gaven weinig of niks toe. VIDO kon via de linker opbouw de stand opschroeven naar 12-14. Er moest wat gebeuren en de meiden uit Vijfhuizen besefte dit heel goed. Nogmaals werd de turbo er op gezet en Nadine van Haaster zorgde via een perfect gespeelde break dat de stand bijna in evenwicht was (13-14). VIDO accepteerde dit niet en ging ook in een hogere versnelling spelen. De druk nam toe en VIDO sloeg toe en zette een stand neer van 13-15.

DSOV kon maar niet op gelijke hoogte komen. Toch ging dit lukken, Fleur v.d. Boogaard kreeg vleugels en via een break en een doelpunt door het centrum van VIDO kon zij de stand op gelijke hoogte brengen (15-15). VIDO kon daarna 2 maal tot scoren komen. Weer 2 punten achter maar DSOV bleef geloven en zette nogmaals aan. Rianne Muller zorgde voor de 16-17 via fraai cirkelwerk. Kim van Bentem hield de spanning in de wedstrijd en bracht de stand op 17-18. Met nog 2 minuten op de klok kon het nog. De vleugels van Fleur v.d. Boogaard waren nog niet lam en nogmaals sprintte zij naar voren, nam de bal in ontvangst en maakte de gelijkmaker (18-18). Nog 1 minuut te spelen en de spanning was om te snijden. DSOV verdedigde niet correct en VIDO kreeg een penalty. VIDO miste, Eveline Sikking die fantastisch stond te keepen pakte deze penalty en DSOV kon nog een keer aanzetten. Alle energie moest worden ingebracht en Aimee Kuipers was het die met alles wat zij had het middenblok van VIDO kon doorbreken en knalde via een krachtig sprongschot keihard in de linkerbovenhoek en zorgde daarmee voor de volle winst in de laatste seconde (19-18). Een vreugdedans op het veld en de wedstrijd was afgelopen.

Een fantastische overwinning mede tot stand gebracht door het vele publiek die op deze wedstrijd was afgekomen.