Facebook Toestaan Niet toestaan

Handbal: Dames DSOV 1 schieten net tekort

22 september 2015 9:15

Tornado (Heerhugowaard), de nummer 1 in de competitie (1e klasse) was 20 september 2015 de tegenstander van DSOV 1.

Vooraf was duidelijk, alles moest kloppen als de meiden van DSOV voor een stunt wilde zorgen. Ze waren er bijna!

DSOV begon sterk in deze wedstrijd, Nadine van Haaster scoorde het eerste doelpunt voor DSOV en vanaf dat moment ging de strijd gelijk op. Beide teams gingen in de hoogste versnelling. De snelle omschakelingen van Tornado kon DSOV redelijk goed opvangen, en DSOV moest alle zeilen bijzetten om in dit tempo mee te gaan. Tornado (in de zaal hoofdklasse!) bleef dit volhouden de hele eerste helft. DSOV gaf in dit eerste deel niet veel toe en met doelpunten van Deborah den Butter, Rianne Muller, Aimee Kuipers en Tara Vink werd er een ruststand van 10-6 bereikt in het voordeel van Tornado. Eigenlijk een gelijk opgaande strijd maar Tornado was duidelijk in het voordeel, gestaag waren zij uitgelopen.

In de rust waren de dames van DSOV het er over eens, het kan nog en het moet!

De juiste spirit en beleving dreef boven bij de meiden.  De peptalk van de dames hielp goed en Nadine van Haaster kon in het begin van de 2e helft het verschil terugbrengen naar 2 punten door 2 fantastische acties vanaf de linkeropbouw positie. De spanning was er al maar was nu nog groter geworden. Tornado bleef echter nog wel overeind in deze periode al was het wel met meer moeite. DSOV kon via doelpunten van Saskia van Duijn en Aimee Kuipers de stand nog steeds op een verschil van 2 punten houden, 13-11. Tornado begon een beetje te kraken terwijl DSOV het besef kreeg de stunt waar te kunnen maken. Toch bleek Tornado de sterkste te zijn in deze hooggespannen fase van de wedstrijd. DSOV zat er heel dicht bij terwijl Tornado dus kraakte. DSOV was zo ver gekomen met veel energie en strijd maar begon wat kleine foutjes te maken met name in de afrondingen en kregen wat meer moeite met de snelle omschakelingen van Tornado. DSOV miste een paar kansen terwijl Tornado een paar kansen benutte. Tornado kreeg hierdoor blijkbaar weer meer energie en was in staat om het verschil in hun voordeel op 5 punten te brengen. DSOV kwam echter nog wel terug maar met nog enkele minuten op de klok werd het duidelijk, geen stunt voor DSOV maar strijdend ten onder gegaan. DSOV liet vandaag wederom een zeer goede wedstrijd zien, te beschikken over veerkracht met een positieve uitstraling. Een compliment voor de strijdlustige dames van DSOV is op zijn plaats.

Einduitslag Tornado 1 - DSOV 1 : 21-17

Doelpunten: Aimee Kuipers 6, Nadine van Haaster 4, Rianne Muller 3, Deborah den Butter 2, Saskia van Duijn 1, Tara Vink 1