Handbal DSOV Dames 1: Overwinning smaakt als toetje na Feestweek in Vijfhuizen.

15 september 2015 15:45

Zondag 13 september 2015: DSOV – SV Lotus, een mooi plaatje op papier, een derby, 2 rivalen, beide teams waren klaar voor de strijd. Een strijd dat werd het , de term Derby kreeg weer betekenis.

Zowel DSOV als Lotus begonnen de wedstrijd goed met veel snelheid en creativiteit. Echter, het was DSOV die direct de scherpte had om via Kim van Bentem (1x) en Nadine van Haaster (2x) de score op 3-0 te zetten. DSOV hield vanaf het begin de boel achterin goed dicht. In de 7e minuut kon Lotus haar eerste punt pakken via Melanie Knol. Dit ging nog een paar keer op en neer en na 10 minuten (stand 4-2) was het DSOV die nog even een versnelling hoger ging spelen. In deze fase was het Aimee Kuipers die 3 maal het middenblok van SV Lotus kon passeren en daarmee ook 3 keer heeft kunnen scoren.  Na 15 minuten was de stand 8-3 en DSOV was in staat om de voorsprong te behouden en zelfs uit te bouwen. De koppies bleven scherp en de focus was achterin dichthouden. Juist in deze fase was het Lotus die 2 penalty’s wist te verzilveren en daarmee de stand op 8-5 kon zetten. In de staart van de 1e helft was het Saskia van Duijn die via de linkerhoek 2 maal prachtig kon inschieten. Beide teams gingen met 10-6 de rust in.

Na de thee was DSOV even iets te gemakzuchtig en was het Lotus die aansluiting zocht en dat lukte! Er werd een stand bereikt van 11-10 en de spanning nam alleen maar toe. DSOV toonde veerkracht en liet het niet verder komen en Kim van Bentem scoorde de 12-10. Lotus deed dit ook nog eens en weer 1 punt verschil. Het was duidelijk, beide teams gingen vol in de strijd voor de overwinning. In de 10e minuut van de 2e helft was het blijkbaar genoeg dachten de meiden van DSOV uit Vijfhuizen en via Tara Vink werd het verschil weer op 2 punten gebracht. Lotus kwam nog 1 keer dichtbij maar DSOV kon in de 15e en 16e minuut met mooi uitgespeelde kansen 3 maal scoren (Kim van Bentem 2x, Nadine van Haaster 1x). Het verschil was nu weer 5 punten en DSOV kon dit vasthouden tot een uiteindelijk verschil van 3 punten. Het laatste doelpunt van DSOV werd door Marjon Daggenvoorde werkelijk fantastisch ingeschoten vanaf de rechterhoek.

Eindstand 21-18 en deze overwinning smaakte als een toetje na de geweldige feestweek in Vijfhuizen.

Deze wedstrijd was de rots in de branding de keepster van DSOV Eveline Sikking die fantastisch keeperswerk heeft verricht.

Doelpunten : Kim van Bentem 5, Nadine van Haaster 5, Aimee Kuipers 3, Saskia van Duijn 2, Marjon Daggenvoorde 2, Rianne Muller 1, Deborah den Butter 1, Denise van Wolferen 1, Tara Vink 1.

Bron: Gemaakt door: Lindsay Vermeulen