Handbal : Dames 1 op kampioens koers ......

12 februari 2017 20:30

Als uw reporter om 11.30 uur het prachtige complex "De Estafette" in Nieuw-Vennep betreedt wordt hem al gauw duidelijk dat DA1 niet de senioren dames van DSOV zijn. Dus pikt hij een staartje mee van onze D1 die weinig moeite heeft met Fiqas D3 15-0.

De A1 daarna heeft nog even geen antwoord op de furieuze start van Wasmeer uit Hilversum. Na 10 minuten is de achterstand 4-7. Een 2 minuten tijdstraf voor Wasmeer komt ons dus niet verkeerd uit.Helaas trekken we daar geen profijt uit, Wasmeer breidt de marge uit tot 4-9.
Het zit de dames niet mee, Esmee vecht zich tot voor de keeper en raakt snoeihard de lat. De marge blijft in deze fase lang onveranderd 5 punten.
De keeper van Wasmeer stort zich telkenmale onverschrokken voor de kanonskogels van Romy en Veron, daardoor wordt met 5-13 de rust bereikt.

In de rust tijd voor een korte analyse en wellicht aanpassing van het strijdplan.

Bij 7-13 last de scheidsrechter een veterpauze in voor Wasmeer. De teams blijven aan elkaar gewaagd maar de in de beginfase zorgvuldig opgebouwde voorsprong komt niet meer in gevaar.

Ondertussen druppelen de dames van het eerste seniorenteam de sporthal binnen en weldra starten zij hun warming up.

Veron loopt in de slotfase nog een vervelende schouderblessure op waar een icepack enig soelaas moet bieden.
De wedstrijd eindigt 14-20 voor Wasmeer. Tijd voor koffie met een kaakje in het altijd gezellige Langs De Lijn Café.

Terwijl de sneeuwpret buiten langzaam in blubber verandert heeft Dames 2 een vliegende start tegen WeHaVe DS2. 8-0 na 5 minuten spelen. Geen tijd om met je ogen te knipperen dus.
Na 20 minuten is het 11-0 en heeft WeHaVe nog geen kans benut. De wedstrijd lijkt daarmee gespeeld.
De rust bereiken we met een 16-0 voorsprong. Clean sheet zogezegd.

Aan het begin van de tweede helft gooit WeHaVe er nog een strijdkreet uit, wellicht in het geloof het tij nog te kunnen keren.
Na 35 minuten ballen tekent WeHaVe het eerste punt aan.
De 16-1 wordt dan ook met luid gejuich begroet.
Met 26-3 wordt WeHaVe vakkundig aan de kant gezet.

Dan gaan we ons opmaken voor het klapstuk van deze middag, kampioenskandidaat DSOV 1 neemt het op tegen ROAC DS2.
De tribunes stromen vol met DSOV supporters klaar om hun meiden hartstochtelijk aan te moedigen.

Na de plichtplegingen en de openingstreffer van de pupil van de week neemt DSOV na 25 seconden de leiding. Eveline onderscheid zich telkenmale met knappe reddingen en halverwege de eerste helft neemt Noëlle het van haar over.

De tribunes zitten vol, toch heerst er een serene rust. Gesprekken gaan over 5,2 literbakken, differentiëlen en het reviseren van motorblokken. Het vertrouwen in onze meiden is dus groot. Ze scoren er dan ook lustig op los. De rust treedt in bij een12-4 stand.
Het uitzinnige publiek is klaar voor een spetterende 2e helft. Toch zijn er ook momenten dat je een zweetdruppel kan horen vallen.
ROAC probeert de marge te verdichten maar Fleur maakt aan deze aspiraties genadeloos een eind. Sommige ballen gaan zo hard dat de contactlenzen bijna bij de keeper uit haar ogen waaien.

Het publiek veert op bij een gescoorde penalty die 20-9 voor DSOV betekent. De wedstrijd kabbelt naar het einde en van de kampioenskoers wordt niet meer afgeweken. 23-9 !