Facebook Toestaan Niet toestaan

Handbaldames DSOV 1 starten overtuigend de zaalcompetitie (2e klasse)

24 oktober 2016 20:30

De dames van DSOV 1 uit Vijfhuizen moesten zondag 23 oktober aantreden tegen Zeeburg 3. De 1e wedstrijd van de zaalcompetitie en de 2 punten moesten in huis blijven.

Zeeburg, een team met veel routine moest vanaf het begin bestreden worden vooral op snelheid. De Dames van DSOV waren zich hiervan bewust en startte deze wedstrijd in de hoogste versnelling met als resultaat 5 goed uitgespeelde breaks. Een voortreffelijke start en Zeeburg was zoekende om een juist antwoord te geven.

Het antwoord lag vooral in vertragen, van snelheid was bij Zeeburg geen sprake maar de sluwheid gebaseerd op hun routine was regelmatig succesvol.

Na 10 minuten was de stand 6-1 in het voordeel van DSOV en eigenlijk werd hier al het verschil gemaakt. Fleur van de Boogaard kon in dit 1e deel 3 maal tot scoren komen.Na het 1e kwartier was het even om en om, beide teams wisselde elkaar af in de score tot 5 minuten voor rust. DSOV leefde weer wat op en kon middels Malissa van der Linden en Rianne Muller nog 3 maal tot scoren komen. Een ruststand van 13-7 werd bereikt.

Na rust was de bedoeling om verder uit te lopen, de verdediging aan te scherpen.Dit lukte deels maar DSOV kon eigenlijk niet echt verder uitlopen, gestaag nam het voordeel wel toe tot 19-10 met nog 15 minuten op de klok.

Met 9 punten voordeel ging het laatste kwartier in en het was deze keer Zeeburg die wat dichterbij kon komen. Het verschil werd teruggebracht tot 7 punten voordeel en verder kwam Zeeburg niet. Tara Vink kon in het laatste deel van de 2e helft 4 maal prachtig tot een schot komen vanaf de opbouwlijn. 4 prachtige goals welke snoeihard werden ingegooid.

De eindstand kwam uiteindelijk op 26-17 en DSOV start hiermee voortreffelijk de zaalcompetitie in de 2e klasse.