DSOV wint van Hooglanderveen (1-2) en ontloopt nacompetitie

21 mei 2017 14:00

Koet, H.K.

Onbekend

Rijdend richting Hooglanderveen, dat naast Amersfoort ligt, dwaalden de gedachten van uw verslaggever nog wel even terug naar ongeveer een jaar geleden toen DSOV het in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse op moest nemen tegen het Amersfoortse VVZA. Toen werd het een victorie met winst en promotie naar de 2e klasse. Nu weer leek een nacompetitie aanstaande, maar nu vechtend tegen degradatie. Om buiten die strijd te blijven was winst verplicht voor DSOV en verlies voor DCG dat 2 punten hoger stond.

Het bleek al snel dat Hooglanderveen, dat eigenlijk nergens meer om speelde, de punten niet cadeau zou geven want ze gingen met volle overgave de strijd aan. Zo was de wedstrijd nog maar net op gang of DSOV kreeg al een tegendoelpunt te verwerken. Na zo'n 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een enorme domper dus maar gelukkig wist Brian Wilderom al heel snel via een geplaatste schuiver de gelijkmaker te maken (1-1). Het wedstrijdverloop daarna was van beide kanten rommelig met een iets sterker Hooglanderveen. Kansen waren aan beide kanten spaarzaam. Zo werd het rust met een 1-1 stand.

Intussen was het nieuws binnen gedruppeld dat DCG met 0-3 achter stond tegen United dus waren wat dat betreft de ontwikkelingen positief.

Na rust een zelfde beeld als in de 1ste helft maar naar gelang de klok verder richting het eind tikte ging het hard knokkende DSOV steeds meer risico nemen om die o zo belangrijke voorsprong te pakken. Dat resulteerde echter in maar een paar kansjes en zeker niet in beter spel. Aan de andere kant kreeg Hooglanderveen steeds meer ruimte en kreeg het daarom de beste kansen. Keeper Remco van Schagen was echter niet van plan om nog een keer een bal uit het doel te rapen en hield met soms miraculeuze reddingen het doel schoon. Toen echter op een moment de hele DSOV verdediging inclusief Remco was uitgespeeld leek het pleit beslecht. De aanvaller van Hooglanderveen, staande voor een leeg doel, schoot echter tegen de lat en zo kon DSOV blijven hopen.

De klok tikte verder richting de 89ste minuut toen met een DSOV aanval door het midden de ingevallen Marwan Aoulad Fares werd bereikt. Marwan ging alleen op de keeper af en aarzelde geen moment. Zijn schot ging onbereikbaar voor de keeper van Hooglanderveen hoog de touwen in en zo was de zo gewenste en bijna onverhoopte voorsprong een feit (1-2). Heel het DSOV team en legioen ging uit z’n dak maar in de blessuretijd was wel het nog even peentjes zweten. De mannen wisten echter stand te houden en toen het laatste fluitsignaal klonk was de 1-2 overwinning een feit. Natuurlijk blijdschap met de overwinning maar nog geen euforie want de stand bij DCG - United was intussen 3-4 geworden met een penalty voor DCG…! Deze werd gemist en zo viel het doek voor DCG en was DSOV veilig.

Nu konden team en legioen pas echt los als ware het de promotie van vorig jaar. Met alle tegenslag en perikelen van afgelopen seizoen is behoud in de 2e klasse voorwaar een prestatie van de hele ploeg en technische staf. Het werd dan ook lang gevierd, eerst in Hooglanderveen en daarna in thuiscafé Sjiek.

Uw verslaggever kon in ieder geval met een zelfde opgetogen gevoel als eind vorig seizoen Amersfoort verlaten.

Felicitaties aan de mannen en staf!!!

Omdat dit uiteindelijk de laatste wedstrijd van het seizoen blijkt te zijn geweest, bij deze dank aan onze onvermoeibare fotografe Simone en aan mijn twee medeverslaggevers Roland en André. Volgend seizoen zal er ongetwijfeld weer veel te fotograferen en te schrijven zijn…….