Pijnlijk verlies voor DSOV bij DCG (2-1)

30 april 2017 14:00

Waal, M. de

Onbekend

DCG – DSOV 30 APRIL 2017

Met nog 3 wedstrijden te gaan was het vandaag belangrijk om punten mee te nemen vanuit Amsterdam, mede omdat DCG ook  kandidaat is voor een van de vier onderste plaatsen die  zullen beslissen over rechtstreekse degradatie dan wel nacompetitie.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd waren er van beide kanten wat kansjes tot het maken van een  doelpunt, zeker in de 4e minuut toen Martijn Nelis een verkeerde terugspeelbal van DCG kon onderscheppen maar helaas tot een doelpunt kwam het niet.

Daarna ging het spel op en neer maar van een echt spannende strijd om de punten was niks te merken van beide kanten niet, zelfs een mooie steekbal op Martijn Nelis van Brian Wilderom ging niet door i.v.m. een vermeend buitenspel moment.

De verder sportieve wedstrijd ging op en neer zonder dat er veel opgelegde kansen waren, in de 18eminuut was er een kansje voor DCG maar de bal ging in het zijnet , en zo dobberde de wedstrijd naar het einde van de 1e helft .

De 2e helft begon voor DSOV zonder wissels en de strijd ging weer op en neer totdat in de 54e minuut DCG toch op 1-0 kon komen na zwak verdedigen, enkele momenten daarna weer een tegenstoot maar de bal ging helaas over, nadat DSOV gewisseld had ging de wedstrijd met hetzelfde beeld verder, de echte inzet om deze belangrijke wedstrijd te winnen was niet te zien op het veld, ook de harde wind die dwars over het veld stond was voor beiden niet makkelijk.

Maar in de 81e minuut was het toch weer Bianco Carolina die de gelijkmaker binnen werkte, daarbij gingen vele DCG spelers dusdanig in het doelnet hangen dat de scheidsrechter de wedstrijd even staakte zodat het net gerepareerd kon worden, na hervatting kwamen er nog de nodige kansen voor DSOV om op 1-2 te komen maar de bal mocht er niet meer in , en ja zoals het zo vaak gaat valt de bal dan aan de andere kant en in de 95e minuut kwam DCG toch nog tot scoren.

Al met al een teleurstellende wedstrijd en met nog 2 potjes te gaan is het toch wel noodzakelijk dat we hier 2 maal 3 punten moeten gaan halen.