Mannen zondag, 1, 2e klasse B

9 april 2017 14:00

Evers, B.H.

Onbekend

De afgelopen dagen was er koortsachtig gewerkt om de teams van zowel DSOV 1 als DSOV 2 te bemannen. Door blessures, schorsingen en ander leed is de selectie geweldig uitgedund en dus is het vooral voor DSOV 2 een hele toer om compleet aan de start te verschijnen. Met hulp van spelers uit het 3e and O19 lukte dat gelukkig. Sterker nog, het team boekte vanmorgen zelfs een belangrijke overwinning op Bloemendaal (3-2). Dank voor de bereidwilligheid en flexibiliteit van de mannen van het 3e,  O19 en O17.

Voor de mannen van het 1ste was het vandaag ook zaak drie punten te pakken om bovenaan de streep te blijven. Maar ja, hoewel SCH een slechte serie achter de rug had, het is wel periodekampioen en had het wel in Harmelen met 9-1 van onze mannen gewonnen.

DSOV begon goed aan de wedstrijd. Het zat SCH, dat uit een stel zeer potige kerels bleek te bestaan, goed op de huid zodat deze niet aan goed veldspel toekwam. Daarbij kon DSOV een aantal keren goed voor het SCH doel komen om gevaar te stichten. Een paar grotere en minder grote kansen waren het gevolg maar gescoord werd er niet. Naarmate de wedstrijd vorderde en de rust in zicht kwam leek DSOV wat gas terug te moeten nemen en werd SCH gevaarlijker. Een schot van opzij tegen de buitenkant paal was er het gevolg van. Gescoord werd er niet en de rust werd daarom met 0-0 bereikt.

Na rust een op en neergaand spelbeeld maar het was toch het SCH doel waar het meeste gevaar ontstond. Twee keer achter elkaar weigerde de scheidsrechter voor een strafschop te fluiten terwijl velen een overduidelijke handsbal hadden gezien. Waarschijnlijk ook de grensrechter van SCH maar die hield wijselijk zijn vlag omlaag. Toch kreeg DSOV uiteindelijk zijn strafschop nadat Ruben Karelse vastgehouden werd. Net als vorige week bleek Martijn Nelis een koele kikker, hij schoot de bal onhoudbaar langs de SCW keeper (1-0). Helaas helaas, lang kon DSOV niet van de voorsprong genieten. Een misverstand in de verdediging met een kopbal van Sander Claasen over keeper Remco van Schagen betekende al snel de gelijkmaker (1-1). DSOV was van slag en SCH drong aan. Het team liet nu zien waarom ze periodekampioen zijn. Met goed verzorgd veldspel duurde het dan ook niet lang of de bal lag nogmaals achter Remco (1-2). Maar onze mannen richtten zich weer op en bleven knokken. Opnieuw kwamen er kansen en uit een voorzet van Martijn Nelis kon de inlopende andere Martijn (Goedknegt ) de bal inkoppen (2-2).

Opluchting dat de achterstand was weggewerkt maar voor de mannen niet voldoende. Beide teams gingen voor de overwinning zodat het spel snel heen en weer golfde. Het kwam echter niet meer tot een doelpunt en dus eindstand 2-2.

Jammer dat de 1-0 voorsprong niet wat langer vastgehouden kon worden. Het zou een andere wedstrijd geworden zijn. Toch betekent deze uitslag de zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Toch een teken van een goede serie. Nu een weekje rust (Pasen) en dan komt Hoofddorp op bezoek. In Hoofddorp trok DSOV aan het langste eind dus die succesvolle serie zou nog wel eens voortgezet kunnen worden.