DSOV op laatste moment langszij bij Pancratius (3-3)

Mannen zondag, 1, 2e klasse B

2 april 2017 14:00

Groot, J. de

Onbekend

Een heerlijk zonnetje maakte het vandaag voor de legioenen van Pancratius en DSOV lekker langs de lijn. Binnen de lijnen ontspon zich een spannende wedstrijd die in de eerste helft gelijk opging zonder al teveel kansen. Martijn Nelis kreeg een goede kans met een lob die door de sterke goalie van Pancratius nog weggetikt kon worden. Ook Pancratius kreeg wat kansen en het liet zijn echt een goeie ploeg te zijn. De rust kwam in de buurt toen Pancratius toesloeg. Een mooie aanval die eindigde met een hoge bal van buiten het strafschopgebied die buiten het bereik van onze keeper Remco heen het goal inviel (1-0). Tot schrik van DSOV scoorde Pancratius net voor het rustsignaal nogmaals, ook nu met een bal die net over Remco heenging (2-0).

Het leek een kansloze missie om de achterstand nog goed te maken maar al direct na rust kwam daar verandering in. De ingevallen Justin van Losekoot brak door de verdediging van Pancratius. Zijn eerste inzet werd nog gestuit door de keeper maar in tweede instantie was het wel raak (2-1). Vele supporters die nog wat te lang in de kantine waren blijven hangen om wat op te vangen van de wedstrijd Ajax – Feijenoord) waren te laat om die goal te zien. Niet lang daarna kwam DSOV zelfs langszij, ditmaal door Martijn Nelis die een goede aanval via Justin Losekoot afsloot met een harde knal in de goal (2-2). Een wat beteuterd Pancratius moest de boel weer oppakken om opnieuw op voorsprong te komen. Het als vanouds hardwerkende DSOV gaf echter goed partij en wist alle pogingen van de tegenstander tijdig te neutraliseren. Het kwam daarbij ook af en toe tot kansen maar gescoord werd er niet. Net als in de eerste helft bleek het vuurwerk voor het einde bewaard. Allereerst ontving de net ingevallen Mickey Brouwer binnen een paar minuten twee gele kaarten en kon dan ook al na pas 5 minuten spelen weer inrukken. Daarna een wat discutabele penalty voor Pancratius. Een voorgegeven bal werd door een speler van DSOV in het strafschopgebied met de borst weggekaatst. De scheidsrechter zag dat daar ook een hand bij was gebruikt en wees op de stip. Pancratius faalde niet en zo was het 3-2. Het DSOV legioen geloofde er niet meer in maar onze mannen wel want ze gingen met hernieuwde inzet weer op zoek naar de gelijkmaker.  Zo kwam het dat in de allerlaatste minuut opnieuw Justin Losekoot belangrijk kon zijn. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied en dus penalty aan de andere kant. Martijn Nelis hield het hoofd koel en scoorde de 3-3. De scheids floot direct af en zo kon heel DSOV toch met een goed gevoel het veld afstappen richting kleedkamer, bestuurskamer en kantine.