26 maart 2017 14:00

Ouendag, M.

Onbekend

Vanwege de sluiting van de A1 bij Muiden was het even een opgave om het enorme sportcomplex waar NVC is gehuisvest te bereiken. Maar die doorzetters zullen er geen spijt van gehad hebben.

Onder een lekker zonnetje en met de toch wat dunne wind in de rug was het goed toeven langs de lijn. Na de benauwde overwinning op United vorige week en de thuisoverwinning op NVC in de eerste wedstrijd waren de verwachtingen optimistisch.

Dat viel in de eerste helft toch een beetje tegen. NVC was daarin de betere ploeg en beheerste het middenveld. Het kreeg dan ook twee goede kansen maar gelukkig voor DSOV en mede dankzij keeper Remco leidde dat niet tot doelpunten. Zoals gebruikelijk dit seizoen kwam DSOV later in de 1ste helft wat beter in het ritme en golfde het spel heen en weer. Tot doelpunten kwam het echter niet.

De 2e helft werd heel anders. Een meer aanvallend DSOV dat na ongeveer 10 minuten via Bianco Carolina de 0-1 scoorde. Vlak daarna deed een NVC speler de deur voor zijn team dicht. Na een gele kaart en verder voortdurend gezeur tegen de scheidsrechter ontving hij zijn 2e kaart en kon vertrekken. Toen vlak daarna Brian Wilderom met een geplaatst schot de 0-2 aantekende was het over voor NVC. Het werd nog erger voor ze door een mooie knal van alweer Brian (0-3), een schuiver van Justin Losekoot (0-4) en een schot van Thierry van Veen (0-5).

Tevreden gezichten alom en met een goed gevoel kon de thuisreis per bus of eigen auto aanvaard worden.

Volgende week wacht een sterke tegenstander, Pancratius in Badhoevedorp. Gelukkig dan geen problemen met afgesloten snelwegen.